Karlıova'da bahar havası yaşanıyor

Adını karla kaplı ovadan alan Bingöl'ün Karlıova ilçesi adeta bahar havası yaşıyor. 1940 rakımlı ilçede hakim olan bahar havası yüzleri güldürürken bir yandan da tüm ülkeyi etkisi altına alan küresel iklim krizi açısından korku ve endişe yaymaya devam ediyor.

Karlıova'da bahar havası yaşanıyor

Bingöl'ün 1940 rakımlı Karlıova ilçesinde birkaç gündür etkili olan bahar havası vatandaşların yüzlerini güldürürken bir yanda da tüm ülkeyi etkisi altına alan küresel iklim krizi açısından korku ve endişe yaymaya devam ediyor. Adını karla kaplı olan ovadan alan ilçede eski kışlardan eser olmadığını ifade eden vatandaşlar ılık havaları Mart Nisan gibi beklediklerini fakat çok erken geldiğini ifade ettiler.

KAR YAĞIŞI BU YIL SADECE 15 GÜN ETKİLİ OLDU

Adını karla kaplı ovadan alan 1940 rakımlı Karlıova ilçesinde kış ayları eskisi gibi geçmiyor. İlçenin 2 bin ve üstü rakımlı tepelerinde kar kalınlığı 2-3 metreyi bulurken, şehir merkezinde bu sene en fazla 1 metreyi bulabildi. Yine geçtiğimiz yıllarda sık sık kar yağışının olduğu ilçede, kar yağışı bu yıl sadece 15 gün etkisini gösterebildi. Belediye ekiplerinin çalışmalarıyla ilçe merkezinin birçok kısmında kar bulunmazken, vatandaşlar da kışın eskisi gibi sert geçmediğini dile getirdi.

Her sene Aralık ayında başlayan kış aylarının bu sene ocak ayının sonuna doğru başladığını aktaran vatandaşlardan Metin Kanat, “İlçemiz Karlıova’da her sene 2-3 metre kar yağardı. Bu sene aralıklarla yağan kara rağmen bir metreyi ancak bulabildi. Eskiden kış aralık ayında başlardı, bu sene ocak ayının sonlarında başladı. Bir metreyi bulabildi ancak. Umarım her sene böyle geçer” dedi.

 

Karlıova'da bahar havası yaşanıyor - Resim : 1