Karlıova’da yağan kar sonrası çocuklar sevinçten havaya uçtu

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde etkili olan kar yağışı sonrası ilçe beyaz örtü altına girdi. Yağan kar sonrası çocuklar sevinçten havalara uçarken sabah saatlerinde sokağa çıkan vatandaşlara ise çile oldu.

Karlıova’da yağan kar sonrası çocuklar sevinçten havaya uçtu

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde etkili olan kar yağışı sonrası çocuklar sevinçten havalara uçarken sabah erken saatlerde dışarı çıkan vatandaşlara ise çile oldu.

ÖĞRENCİLER KAR TOPU OYNADI

Yılın 4-5 ayını kar altında geçiren Bingöl’ün 1940 rakımlı ilçesi Karlıova ilçesinde kar yağışı devam ediyor. İlçe merkezinde 30 santimi, yüksek tepelerde de 3 metreyi aşan kar esnaf ile sürücülere zor anlar yaşatırken, okuldaki çocuklara da eğlence oldu. Sabah okula giden öğrenciler, ders aralarında kartopu oynayarak yağan karın tadını çıkarıyor. İş yerine giden esnaflar ve araçlarını kardan temizleyen sürücüler ise karın kendileri için çoğu zaman çileye dönüştüğünü söylediler.

İşe gitmeden önce aracının üstünde biriken karları temizleyen Ahmet Kanat, ’’Bir haftadır yoğun kar yağışı var Karlıova’da. Sabah kalktığımızda evlerimizin önünü temizliyoruz, arabaların üstünü temizliyoruz. Karlıova için kısmen de olsa bir çiledir bu kar. Hayvanlarımız açısından da bayağı zorlandı hava şartları. Bir taraftan da öğrenciler karın tadını çıkarıyor, şenlik oluyor onlara. Kartopu oynayıp eğleniyorlar” şeklinde konuştu.

 

Karlıova’da yağan kar sonrası çocuklar sevinçten havaya uçtu - Resim : 1