Kars'ta belediye suya KDV’yi yüzde 1'e indirdi

Kütahya, Kocaeli, Mardin ve Bingöl gibi illerin ardından Kars Belediye Başkanlığı su kulanım bedellerindeki 21 Şubat 2022 Pazartesi gününden geçerli olmak üzere yüzde 8’lik KDV oranının yüzde 1’e indirildiğini duyurdu.

Kars'ta belediye suya KDV’yi yüzde 1'e indirdi

Kars Belediye Başkanlığı su kulanım bedellerindeki KDV'nin yüzde 1'e düşürüldüğünü duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı, “Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı’nın” ardından Kars Belediyesi olarak su fiyatlarındaki Katma Değer Vergisi’ni (KDV) yüzde 8’den, yüzde 1’e indiriyoruz” dendi.

Açıklamada, “Ekim 2020 tarihinden itibaren herhangi bir fiyat artışının yapılmadığı belediyemiz su ücretlerinde enflasyon ile mücadele kapsamında 21 Şubat 2022 Pazartesi gününden geçerli olacak şekilde mesken, işyeri, sanayi, inşaat başta olmak üzere bütün abone türlerinde su tüketim bedellerinden alınan KDV’yi yüzde 8’den yüzde 1’e indirilerek eni su tarifesine geçilecektir” ifadelerine yer verildi.

Daha önce de Kütahya, Kocaeli, Mardin, Bingöl, Niğde, Konya, Adıyaman, Ordu, Bayburt ve Ankara'da KDV oranları su faturalarında yüzde 1'e indirilmişti.