Kars için önemli uyarı geldi! Her yer buz kesecek, uzmanlar uyardı '' Herkes çok dikkatli olsun ''

Kars için önemli uyarı geldi. Günlerdir Kars'ta devam eden soğuk hav ve kar yağışı sonrası bölge adeta Sibirya soğuklarını yaşıyor. Dondurucu soğukların etkisi altına giren kent için Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü’nden buzlanma ve don uyarısı geldi.

Kars için önemli uyarı geldi! Her yer buz kesecek, uzmanlar uyardı '' Herkes çok dikkatli olsun ''

Kars için son dakika uyarısı geldi. Uzu süredir il genelinde etkili olan dondurucu soğuklar ve kar yağışı sonrası Meteoroloji  bölgede yaşanabilecek buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşları önemle uyardı. 

Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre; Kars-Ağrı-Iğdır genelinde havanın çok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği; gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesinin görülmesi bekleniyor.

ÇIĞ TEHLİKESİNE KARŞI UYARI GELDİ

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyrettiği bölgede rüzgarın, Iğdır ve Ağrı'da batılı, Kars'ta kuzey doğulu yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor. Bölge de yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Kars, Ağrı ve Iğdır’ın Yüksek kesimlerinde kuvvetli 10-20 santim karla karışık yağmur ve kar yağışları beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, çığ, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

 

Kars için önemli uyarı geldi! Her yer buz kesecek, uzmanlar uyardı '' Herkes çok dikkatli olsun '' - Resim : 1