Kars'a resmi uyarı. Bitlis, Ardahan ve Iğdır için de geçerli. Tüm vatandaşlarımız dikkat etsin

Kars için resmi uyarı verildi. Yapılan resmi uyarı kapsamında içlerinde Bitlis, Ardahan ve Iğdır'ın da bulunduğu birçok il için çığ uyarısı verildi. Resmi makamlar tarafından yapılan uyarıya göre vatandaşlarımızın çok dikkatli olması istendi.

Kars'a resmi uyarı. Bitlis, Ardahan ve Iğdır için de geçerli. Tüm vatandaşlarımız dikkat etsin

Meteorolojinden Kars ve çevre illeri için resmi uyarı geldi. İçlerinde Bitlis, Ardahan ve Iğdır'ın da bulunduğu birçok ilimizin yoğun kar yağışı sebebi ile oluşabilecek çığ felaketine karşı önemle uyarıldı.

Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü vatandaşlardan ve yetkililerden bölgede yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan dolayı dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulundu.

ÇIĞ FELAKETİNE KARŞI RESMİ UYARI

Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre; Bölge genelinde havanın çok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı olması bekleniyor. Yağışların Kars ve Ağrı çevrelerinde zaman zaman kuvvetli karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı yüksek kesimlerde ise yoğun kar yağışı şeklinde olması, Iğdır ve çevrelerinde ise yağmurlu yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadisesinin görülmesi bekleniyor.

 

Kars'a resmi uyarı. Bitlis, Ardahan ve Iğdır için de geçerli. Tüm vatandaşlarımız dikkat etsin - Resim : 1

DON, ÇIĞ VE TİPİYE KARŞI UYARI GELDİ

Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü’nce yapılan uyarıda, “Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Kars, Ağrı ve Iğdır’ın Yüksek Kesimlerinde kuvvetli (10-20 cm), karla karışık yağmur ve kar yağışları beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, çığ, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

 

Kars'a resmi uyarı. Bitlis, Ardahan ve Iğdır için de geçerli. Tüm vatandaşlarımız dikkat etsin - Resim : 2