Kars’ın baraj gölünün suları çekilince ortaya çıktı. Manzarayı görenler duygularına hakim olamadı

Kars’ta yer alan baraj gölünün sularının çekilmesiyle beraber eski köy camisi ve köy okulu ortaya çıktı. Köyden geriye kalanlar havadan görüntülenirken yıkılmış vaziyetteki camiyi gören bölge sakinleri duygularına hakim olamadı.

Kars’ın baraj gölünün suları çekilince ortaya çıktı. Manzarayı görenler duygularına hakim olamadı

Havalar mevsim normallerinin üzerinde devam ederken ülkemizden gelen kuraklık haberleri de artmaya başladı. Kars’ta bu kuraklıklardan etkilenen illerimizden oldu.

 Kars’ın baraj gölünün suları çekilince ortaya çıktı. Manzarayı görenler duygularına hakim olamadı - Resim : 1

 Baraj kapaklarının açılmasıyla sular çekilinde Kars Barajı gölü suları altında kalan eski Boğazköy ortaya çıktı. Boşaltılmadan önce yaklaşık 500 kişinin yaşadığı köydeki Boğazköy Camii, köy okulu ve eski evlerin kalıntıları gün yüzüne çıkarken, cami ve minaresinin yıkıldığı görüldü. Köyden geriye kalan yapılar havadan da görüntülendi.

Kars’ın baraj gölünün suları çekilince ortaya çıktı. Manzarayı görenler duygularına hakim olamadı - Resim : 2

 GÖREN DUYGULARINA HAKİM OLAMADI 

Boğazköy’de suların çekilmesiyle ortaya çıkan yıkılmış vaziyetteki camiye çok üzüldüklerini ifade eden vatandaşlar, “Merkez Boğazköy’ün köy camisi. Sular çekildi, cami ve okul ile kalıntıları gün yüzüne çıktı. İnsan üzülüyor. Çocukluğumun geçtiği yerler, ibadet ettiğimiz yer. Köyün camisi, acı-tatlı anılarımızın olduğu yer. İnsan üzülüyor. Sular altında kalmıştı, şu anda gün yüzünde. Yıkılmış, yıkılması daha çok insanı üzüyor” dediler.

Kars’ın baraj gölünün suları çekilince ortaya çıktı. Manzarayı görenler duygularına hakim olamadı - Resim : 3