Kars'ın dondurucu soğuğu kaş kirpik donduruyor! Hava sıcaklığı sıfırın altında eksi 21’ü gördü

Kars'ta günlerdir etkili olan dondurucu soğuklar tüm kenti etkisi altına almaya devam ediyor. Termometrelerin eski 21 dereceyi gördüğü kentte sokağa çıkan vatandaşların adeta kaşı kirpiği donuyor.

Kars'ın dondurucu soğuğu kaş kirpik donduruyor! Hava sıcaklığı sıfırın altında eksi 21’ü gördü

Tüm yurdu etkisi altına alan dondurucu soğuklar Kars'ı da etkisi altına almaya devam ediyor. Günlerdir devam eden dondurucu soğuklar ve şiddetli kar yağışının devam ettiği kentte termometreler sıfırın altında eksi 21 dereceyi gösterirken sokağa çıkan vatandaşların kaş ve kirpiklerinin bile buz kestiği gözlemlendi.

İl genelinde etkili olduğu gözlemlenen dondurucu soğukların yalnızca vatandaşları değşl aynı zamanda sokaklarda yaşam savaşı veren sokak hayvanlarını da olumsuz etkilediği gözlemlendi. 

SİBİRYA SOĞUKLARI TÜM KENTİ ESİR ALDI

Kar yağışının ardından Sibirya soğukları Kars’ta etkili olmaya devam ediyor. Hava sıcaklığının eksi 21 dereceye düştüğü kentte, sokakta yürüyen vatandaşın kirpikleri buz tuttu, hareket halindeki araçlar donarken bir manav ise sebzelerini soğuktan korumak için üzerine battaniye örttü.

Kars’ta soğuk hava hayatı durma noktasına getirdi. Soğuktan kapı kilitleri adeta buzla kaplandı. Kentte uzun yıllardan beri manavlık yapan Yücel Demirçiçek, sebzeleri donmasın diye battaniyeli önlem aldı.

Yücek Demirçiçek, “Kars’ımız malum soğuk havalar, sebze meyvelerimizi korumak amacıyla üzerini örtüyoruz. Geceleri eksilerin çok üzerine çıktığı için sebzeleri korumak amaçlı örtüyoruz” dedi.

 

Kars'ın dondurucu soğuğu kaş kirpik donduruyor! Hava sıcaklığı sıfırın altında eksi 21’ü gördü - Resim : 1

HAREKET HALİNDE İLERLEYEN MİNİBÜS DONDU

Öte yandan aşırı soğuklardan Faikbey Caddesi üzerinde hareket halindeki midibüs dondu. Midibüs sürücüsü aracı çalıştırmak için mazot deposunun altında ateş yaktı. Daha sonra çalışan araç yoluna devam etti. Kars’ta soğuktan sokak köpekleri ve yaban hayvanları da nasibini aldı. Bir iş yerinin önünde uyumaya çalışan sokak köpeğinin yüzü buz tutarken, yaban ördekleri ise tamamı donan Kars Çayı’nın açık kalan kısımlarına sıkıştı. Yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban ördekleri kameralara yansıdı.

Termometrelerin eksi 21’i gösterdiği kentte ağaçlar buzdan çiçek açtı, vatandaşlar sokakta yürümekte zorlandı. Kars’ta hava sıcaklığı gece eksi 25 derece olurken, sabah erken saatlerde termometreler eksi 21’i gösterdi. Soğuk havanın etkisini artıracağı öğrenildi.

 

Kars'ın dondurucu soğuğu kaş kirpik donduruyor! Hava sıcaklığı sıfırın altında eksi 21’ü gördü - Resim : 2