Karşınızdaki kişi bu hareketleri yapıyorsa dikkat edin!

Duygular kişiden kişiye değişiklik göstermekle beraber her insanda farklı reaksiyonlara yol açar.Ama bazı hal ve harekeler var ki bu davranışlar karşı tarafın sizden hoşlanmadığını kanıtlıyor. İşte o hareketler...

Karşınızdaki kişi bu hareketleri yapıyorsa dikkat edin!

İnsanların günlük hayatta kullandıkları beden dilleri çeşitli anlamlar içermektedir. Karşınızdaki kişi bu hareketleri yapıyorsa sizden hoşlanmıyor olabilir. İşte karşı tarafın sizden hoşlanmadığını gösteren 5 davranış...

Beden dilimiz çeşitli anlamlar içerir. Örneğin elleri kapalı durmak iletişimi kapatmak demektir. Aynı zamanda hoşlanmadığımız insanların yanında gergin dururuz. İşte karşı tarafın sizden hoşlanmadığını gösteren 5 davranış...

SENDEN UZAKLAŞIYORSA

Bir kişinin genel konumu, size gerçek duyguları hakkında çok şey söyleyebilir. LMHC'den GinaMarie Guarino , "Birisi romantik bir bağlantısı olmayan bir kişinin yanında oturuyorsa, kollarını ve bacaklarını sıkıca tutabilir ve vücudunu o kişiden uzağa çevirebilir" diyor. "Oturan başka insanlar varsa, ilgilenmedikleri kişiden ziyade bu insanlara dikkat çekmek için masaya yaslanabilirler." Başka bir deyişle: kalçaları ve ayakları gövdenizden uzağa dönükse, randevunuz bir kıvılcım hissetmeyebilir.

ELLERİ KENETLİYSE

Ellerini göğsüne sımsıkı tutmak, muhtemelen randevunun sana kapalı olduğu anlamına gelir. Guarino, "Birisi oturdukları kişiyle romantik bir şekilde ilgilenmiyorsa, ellerini kendilerine yakın tutabilir ve hatta birbirine kenetleyebilir" diyor. "Konuşmada kendilerini ifade etmek için ellerini kullanamayabilirler ve eğer yaparlarsa, ifadeler hareketli olmaktan ziyade küçük ve ince olacaktır." Peki, neden bu? Guarino, "Bu, dokunma veya el ele tutuşma fırsatlarını kapatmak ve ellerinin kişisel alanı içinde kalmaya ve diğer kişinin kişisel alanına izinsiz girmemeye yönelik olduğunu ifade etmek için yapılır." diye ekliyor.

SÜREKLİ ETRAFA BAKIYORSA

Başka birinin gözleri üzerinizde değilse, bu bir çift olarak romantik beklentileriniz için iyiye işaret değildir. Guarino, "Birinin başka bir kişiden hoşlanmadığını gösteren başka önemli beden dili ipucu, odayı taramalarıdır" diyor. "Odayı taramak, odada ilgilenebilecekleri başkaları olup olmadığını görmek, çıkışları bulmak için bir araç veya kendilerini mazeret etmek için bir neden veya sadece o kişiyle göz teması kurmamak dahil olmak üzere birkaç nedenden dolayı olabilir."

BAŞINI SALLIYORSA

Peaches and Screams klinik seksolog ve yakınlık danışmanı Katie Lason , "Kafa sallamak , evet ya da hayır anlamına gelebilecek sözlü olmayan bir iletişimdir" diyor . "Soldan sağa hayır demektir." Anlaşmazlık içinde başlarını sallıyor olabilirler veya bilinçaltında ilgisizce başlarını sallıyor olabilirler. Her iki durumda da, bu iyiye işaret değil.

GERGİN GÖRÜNÜYORSA

Genel olarak, randevunuz rahatsız görünüyorsa, muhtemelen öyledir. New York'ta lisanslı bir psikolog olan PsyD'den David Tzall , "Birisi sizden hoşlanmıyorsa , o kişi büyük olasılıkla gergin biri gibi duracaktır" diyor. "Omuzları kambur durabilir. Genel tavırları 'devam etme' şeklinde olacaktır." Bu işaret muhtemelen öncekilerin bir karışımı olarak görünecektir. Bu işaretler doğrultusunda içgüdülerinize güvenin ve karşınızdakinden netlik isteyin.