Kars’ta havalar buz gibi olunca ormandan çıkageldiler. Hepsinin rengi kızıldı. Sürü halinde tek bir amaçları vardı

Kars'ta etkili olan yoğun kar yağışının ardından bembeyaz karların içinden çıkagelen kızıl tüylü vahşi hayvan güzelliği ile adeta film karelerini andırdı. Şiddetli kar yağışı ve soğuk havalar yüzünden yiyecek bulmakta güçlük çeken hayvan bembeyaz karlar içinde yiyecek ararken görüntülendi.

Kars’ta havalar buz gibi olunca ormandan çıkageldiler. Hepsinin rengi kızıldı. Sürü halinde tek bir amaçları vardı

Kars'ta birkaç gündür etkili olan kar yağışının ardından beyaz örtü altına giren kentin kırsal kesimlerinde ortaya çıkan kızıl tüylü yabani tilki güzelliği ile kendisine hayran bıraktı. Her geçen gün soğuyan havalar yüzünden yiyecek bulmakta güçlük çeken tilkiler son zamanlarda çok sık ortaya çıkmaya başladı. Yaşam alanlarına kadar inen vahşi hayvanlar korku yaratmaya başladı.

Kentte etkili olan dondurucu soğuk hava, yaban hayatını da olumsuz etkiliyor.

DAKİKALARCA SESLERİ DİNLEYEREK AVLANMAYA ÇALIŞTILAR

Yiyecek bulmak için Kars-Çıldır ve Kars-Digor kara yolu yakınlarında avlanan kızıl tilkiler, dakikalarca sesleri dinleyerek avını yakalamaya çalıştı.

Avlanma becerileri dolayısıyla "kurnaz" ve "uyanık" olarak nitelendirilen tilkiler, bu zorlu doğa koşullarında yiyecek bulabilmek için tüm yeteneklerini sergiliyor.

 

Kars’ta havalar buz gibi olunca ormandan çıkageldiler. Hepsinin rengi kızıldı. Sürü halinde tek bir amaçları vardı - Resim : 1