Kars'ta sular çekilince bir dönem yeryüzünde olan ama sonra sulara gömülen köy ortaya çıktı

Kars’ta baraj kapaklarının açılması ile beraber su seviyesi yaklaşık 25 metre kadar düştü. Su seviyesinin düşmesiyle beraber ortaya kocaman bir köy çıktı. Ortaya çıkan köyün Karakurt köyüne ait bir alan olduğu tespit edildi.

Kars'ta sular çekilince bir dönem yeryüzünde olan ama sonra sulara gömülen köy ortaya çıktı

Kars’ta baraj kapaklarının açılması ve su seviyesinin yaklaşık 25 metre düşmesiyle birlikte sular altında kalan köy de ortaya çıktı.

ESKİ KARAKURT KÖYÜ DRON İLE GÖRÜNTÜLENDİ

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Karakurt Barajı’nın kapaklarının açılmasıyla su seviyesi de 25 metreye kadar düştü. Su seviyesinin düşmesiyle baraj havzasında kalan eski Karakurt köyünde bulunan köy evleri tekrar gün yüzüne çıktı. Ortaya çıkan köy camisi, kilise, tarihi yapılar ve köy evleri dron ile görüntülendi.

Kars'ta sular çekilince bir dönem yeryüzünde olan ama sonra sulara gömülen köy ortaya çıktı - Resim : 1

''BARAJIN SULARI İYİCE ÇEKİLDİ''

Karakurt köyünün gün yüzüne çıktığını belirten vatandaşlar, “Evet Karakurt barajının suları iyice çekildi. Eski yerleşim yeri olan Karakurt köyü de tamamen gün yüzüne çıktı. İbadet edilen cami, okul, yerleşim yeri tamamen gün yüzüne çıktı” dedi.
Sarıkamış ilçesinde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Aras Nehri üzerine yapılan Karakurt HES Barajı'nın 8 Şubat 2020'de su tutmasıyla birlikte eski köy sular altında kalmıştı.
Suların çekilmesinin ardından ortaya çıkan ve baraj havzasında bulunan eski Karakurt köyü havadan görüntülendi.

 

Kars'ta sular çekilince bir dönem yeryüzünde olan ama sonra sulara gömülen köy ortaya çıktı - Resim : 2