Kars'ta sürü halinde görüntülendiler... Bu hiç hayra alamet değil... Kars, Ardahan, Erzurum, Iğdır ve Ağrı her an evinizde ortaya çıkabilir

Kış aylarına hazırlık için kendilerine yiyecek arayan ayılar Kars’ın Sarıkamış ilçesinde sürü halinde görüldü. Bir hışımla yiyecek depolayan boz ayılar, ilk kez bu kadar kalabalık şekilde görüntülendiği için hayra yorulmadı. Ayıların sayıca fazla olmasından dolayı Kars, Ardahan, Erzurum, Iğdır ve Ağrı’ya “her an evinizde ortaya çıkabilir” uyarısı yapıldı.

Sıcak havalarla beraber yurdun farklı bölgelerinde gezen ayılardan haber gelmeye devam ederken Kars’tan gelen görüntüler hayra yorulmadı. Sarıkamış ilçesinde onlarca boz ayı adeta çöplüğü istila etti. Yavrularıyla birlikte karınlarını doyuran ayılar, kameralara yansıdı.

Kars'ta sürü halinde görüntülendiler... Bu hiç hayra alamet değil... Kars, Ardahan, Erzurum, Iğdır ve Ağrı her an evinizde ortaya çıkabilir - Resim : 1

HER AN EVİNİZDE ORTAYA ÇIKABİLİR

İlk kez bu kadar ayının aynı anda çöplüğe indiğini ifade eden bir vatandaş, “Sarıkamış çöplüğü, Sarıkamış’a yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta. Ben de bugün çöplüğe gelerek ayıları görmek istedim. Gerçekten bugün ilk defa bu kadar ayıyı bir arada gördüm. Annesi, yavrusu adeta akın etmiş durumdaydı çöplüğe. Ben de bu anları kaçırmadım. Hemen fırsatını bulup kayıt altına aldım” dedi. Ayıların sayıca fazla olmasından dolayı Kars, Ardahan, Erzurum, Iğdır ve Ağrı’ya “her an evinizde ortaya çıkabilir” uyarısı yapıldı.