Kars'ta yoğun kar yağışı! Köy yolları ulaşıma kapandı

Kars'ta etkili olan şiddetli kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışının ardından kentin yüksek kesimleri beyaz örtü altına girerken bazı köy yolları ise ulaşıma kapandı.

Kars'ta yoğun kar yağışı! Köy yolları ulaşıma kapandı

Kars'ta etkili olan yoğun kar yağışı tüm kenti etkisi altına aldı. Yüksek kesimlerde etkili olan şiddetli kar yağışının ardından bazı köy yolları ulaşıma kapandı.

KAR YAĞIŞI ARALIKLARLA DEVAM ETTİ

Kentte etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Yüksek rakımdaki köylerde kar kalınlığı 60 santimetreye kadar ulaştı. Merkez ve Susuz ilçesine bağlı bazı köylere ulaşımın sağlandığı 2 bin 300 rakımlı Boğatepe Geçidi’ndeki yolu kapandı. Kars İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşımın yeniden sağlanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Yetkililer, kar yağışının aralıklarla devam ettiği bölgelerde sürücülerin dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

 

Kars'ta yoğun kar yağışı! Köy yolları ulaşıma kapandı - Resim : 1

KAPANAN YOLLAR EKİPLER TARAFINDAN ULAŞIMA AÇILIYOR

Köyleri karla kaplanan Keçili köyünde yaşayan Emrecan Okulmuş, “Rakım yüksek olduğu için burada 3-4 ay kış şartları sert geçiyor. Yaklaşık 20 gün sonra hayırlısıyla nefes alırız. Kapanan köy yolumuz sürekli açılıyor, bugün de kapanmıştı, ekipler geldi, kamyon yolda kaldı ama Allah’ın izniyle açılıyor, sıkıntı yok" diye konuştu.

Yolu kapanan Keçeli köyünde çalışma yapan kar küreme kamyonu kara saplandı. Kamyon, köydeki traktörle bulunduğu yerden kurtarıldı.

 

Kars'ta yoğun kar yağışı! Köy yolları ulaşıma kapandı - Resim : 2