Katil balinaların, gri balinaya saldırdığı anlar kamerada

Monterey Körfezi'nde kaydedilen görüntülerde bir katil balina sürüsüne denk gelen gri balına ve yavrusunun yaşadığı korkunç son saniye saniye kaydedildi.

Denizlerin en büyük saldırganı olan katil balinalar, zaman zaman diğer balinalara da saldırıyor. Monterey Körfezi'nde kaydedilen görüntülerde yavurusu ile birlikte yüzen bir gri balina, katil balinaların saldırısına mağruz kalıyor.

Katil balinaların, gri balinaya saldırdığı anlar kamerada - Resim : 1

Bir Deniz Biyoloğu ve Monterey Balinaları İzleme'nin sahibi olan Nancy Black, gri balinanın yavrusu ile birlikte daha soğuk sular olan Alaska'ya doğru gitmek isterken katil balinaların saldırısına uğradığı anları kaydetti.

Yavru ve annenin solundan ilk darbeyi indirmelerinin ardından farklı yönlerden atağa kalkan katil balinalara karşı yavrusunu korumak isteyen anne gri balina, çaresi bir şekilde çırpınıyor. Bir kaç büyük darbe ve ısırığın ardından avlarını etkisiz hale getiren katil balinalar, bu olayı beslenmek için yapıyor.

Bölgenin gri balinalar için her zaman büyük tehlike olduğunu ifade eden Black, "Katil balinalar bu bölgede takılar gelecek avları bekliyor. Kıyıya oldukça yakın mesafeden yapılan geçişler sırasında zaman zaman bu tür durumlar yaşanıyor" dedi.