Flaş! Katlanabilir iPhone hakkında yeni iddia

Apple'nin merakla beklenen katlanabilir iPhone hakkında gündeme yeni bir iddia ortaya atıldı. işte detaylar...

Flaş! Katlanabilir iPhone hakkında yeni iddia

Apple'ın yeni tanıtacağı iPhone tasarımı ile merak uyandırıyor. Katlanabilir iPhone hakkında gündeme yeni bir bilgi düştü. Tayvan merkezli Economic Daily News'e göre, iki farklı katlanabilir telefon prototipi, Çin'in Shenzhen kentindeki Foxconn fabrikasında dahili dayanıklılık testlerinden geçti. Rapor, cihazlardan birinin Samsung Galaxy Z Flip'e benzer şekilde dikey olarak katlanan bir telefon olduğunu iddia ediyor. Diğerinin ise bir menteşe ile birbirine bağlanmış iki ekrana sahip çift ekranlı bir telefon olduğunu belirtiyor.

Yeni rapor, Apple'ın bu iki katlanabilir modelden herhangi birini ne zaman piyasaya süreceğini söylemek için henüz çok erken ancak bunun 2022'nin sonlarında veya 2023'te gerçekleşeceğine dair spekülasyonlardan bahsediyor.

Geçen haftalarda katlanabilir iPhone'un iPhone ile iPad Mini arasında bir cihaz olacağı ve iPadOS işletim sistemi ile çalışacağı yönünde söylentiler gelmişti. Cihazın açıldığında iPad Mini'ye benzer bir ekrana sahip olacağı da yine söylentiler arasında yer almaktaydı.

Katlanabilir iPhone'nun başlangıç fiyatının 1.499 dolar ( vergiler hariç 12.122 TL) olacağı da yine sızıntılar arasında bulunmaktaydı. Akıllı telefonun ayrıca en az 8GB RAM ve 256GB dahili depolama alanına sahip olması da yine beklenenler arasındaydı.