Katolik Dünyası'nın ruhani lideri Papa Francis eşcinsel evliliği onayladı!

Katolik Dünyası'nın ruhani lideri Papa Francis, benzerine rastlanmamış bir karara imza attı. Tarihte ilk kez eşcinsel evlilikleri onaylayan Francis, Kilise ayinlerinin ya da kutlamalarının bir parçası olmaması şartı ile rahiplerin eşcinsel çiftleri kutsayabileceğini açıkladı.

Katolik Dünyası'nın ruhani lideri Papa Francis eşcinsel evliliği onayladı!

Katolik Kilisesi'nde 2021'de yayınlanan doktrin niteliğindeki bir bildirinin aksini işaret eden açıklama ile ruhani lider, "Tanrı'nın herkesi memnuniyetle karşıladığının bir işareti"nin gösterildiğini belirtti.

"DURUMA GÖRE KARAR VERİLMELİ"

Heteroseksüel evliliğin "kutsallığı" ile eşcinsel çiftlerin kutsanmasının karıştırılmaması gerektiğini de ekleyen Papa Francis, rahiplerin "duruma göre" karar vermeleri gerektiğini ve "basit bir kutsama yoluyla Tanrı'dan yardım isteyebilecekleri her durumda Kilise'nin insanlara yakınlığını engellememeleri ya da yasaklamamaları gerektiğini" söyledi.

Papa  Francis, 2013'te göreve gelmesinden beri aynı seksten olmanın değil eşcinsel eylemlerin günah olduğunu kabul eden Katolik Kilisesi'ni LGBT+ bireylere karşı daha kucaklayıcı hale getirmeye çalışıyor.