Katolik kilisesinde skandal! Bilgisayarlarda binlerce kez +18 film aramışlar

Katolik kilisesindeki skandal ortaya çıktı. Köln başpiskoposluğunda çalışan din görevlileri ve personelin, iş için kullandıkları bilgisayarlarda +18 film izlemeye çalıştıkları ortaya çıktı.

Katolik kilisesinde skandal! Bilgisayarlarda binlerce kez +18 film aramışlar

Almanya'daki kilisede çalışan personel ve din adamlarının +18 içerikli filmlere erişmeye çalıştıkları ortaya çıktı. Bu tür sitelere 1000 kadar girişimin koruyucu bir filtre tarafından engellendiği iddia edildi.

BİNE YAKIN DENEME YAPMIŞLAR

Köln Başpiskoposluğu'nda faaliyet yürüten 15 kadar çalışanın bir aylık süre zarfında kilise tarafından sağlanan bilgisayarlarda kısıtlanmış materyalleri görüntülemek için yaklaşık 1000'e yakın girişimde bulunduğu bildirildi.

TESTLERİN ÇOĞUNDAN CİNSEL İÇERİKLİ FİLMLER ÇIKTI

Alman Kölner Stadt-Anzeiger gazetesinde yer alan bir habere göre, geçen yılın mayıs ve haziran ayları arasında kilisenin güvenlik sistemleri üzerinde bir ay boyunca testler yapıldı ve şüpheli faaliyetlerin çoğunun cinsel içerikler olduğu tespit edildi.

Habere göre bu testler, özellikle personelin ya da din adamlarının davranışlarını araştırmaya yönelik değildi, ancak üst düzey bir kişi de dahil olmak üzere bazı din adamlarının, önemli çalışma kurallarını ihlal etmiş olabileceklerini ortaya çıkardı.

TEKNİK OLARAK "SUÇ" DEĞİL

Piskoposluk yönetiminin konudan haberdar edildiği bildirildi. Başpiskoposluk ise açıklamasında, "konunun zorluğunun farkında olduğunu" vurguladı, ancak "teknik olarak herhangi bir suç işlenmediğini" de sözlerine ekledi.

 Katolik inancında +18 filmler ahlaki açıdan ayıp ve büyük bir günah olarak görülüyor.