Kayalıkların arasından korku ve şaşkınlık içinde baktı. Ardından gelip en yakından inceledi. Nesli tükenmekte olan canlının fotokapan ile imtihanı

Nesli tükenme tehdidi altında olduğundan görmenin nadir olduğu vahşi kedi, kayalıkların arasında görüldü. Kendisini kaydeden fotokapanı fark eden vahşi canlı, önce temkinli ve korku içinde kameraya baktı. Ardından yanına doğru yaklaşıp dibine kadar girdi ve incelemeye başladı. O anlar kamera tarafından saniye saniye kaydedildi.

Ormanda görmenin nadir olduğu canlılardan biri olan manul ya da Pallas kedisi olarak bilinen vahşi kedi, fotokpana yakalandı. Saniye saniye kaydedilen o anlar, izleyenleri gülümsetti. Hayvan, kamerayı fark ettikten sonra önce kendisine zarar vermesi ihtimaline karşın oldukça temkinliydi ve korku içindeydi. Ardından bir zarar gelmeyeceğine emin olunca bulunduğu yerden çıktı ve yaklaşıp dibine kadar girdi. O anlar kamera tarafından saniye saniye kaydedildi.

PALLAS KEDİSİ

Pallas kedisi ya da manul (Otocolobus manul), Orta Asya’nın mera ve bozkırlarına uzanan geniş ama dağınık bir popülasyona sahip, ufak bir kedi türüdür. Doğal yaşam alanlarının azalması sonucu, av hayvanlarındaki ve avladıkları av oranındaki düşüş; Pallas kedilerinin 2002 yılında IUCN tarafından soyu neredeyse tehdit altındaki türler listesine girmesine neden olmuştur.[1] Pallas kedisi adını, türü ilk keşfeden ve "ikili adlandırma" Felis Manul olarak tanımlayan Alman doğa bilimci Peter Simon Pallas'dan almıştır.