Kaykay parkına giden genç, tam kaymaya başlayacaktı ki, orada mahsur kalan meraklı yaratığı gördü. Her yeden çıkmaya başladılar

Kaykay parkına giden genç, tam kaymaya başlayacaktı ki, orada mahsur kalan meraklı yaratığı gördü. Her yeden çıkmaya başladılar. Yetkili, onlar hakkında yaptığı açıklamada, "Onlar kötü hayvanlar değiller, insanlarla etkileşime girmek istemiyorlar, mesafelerini koruyup ortadan kaybolmayı tercih ediyorlar." dedi.

Cornwall Porsuk Grubu, gönüllü Dave Hudson'ın Pazar günü Newquay Skate Park'a meraklı bir porsuğun tesise girip boş bir yüzme havuzuna benzeyen bir buz pateni yüzeyi olan bir kasenin içinde sıkışıp kalması üzerine çağrıldığını söyledi. Grubun Facebook'ta paylaştığı videoda Hudson, porsuğun güvenli bir yere tırmanması için uygun bir yüzey oluşturmak amacıyla bir battaniye ve tahta kalas kullanıyor.

RAMPANIN KENARINA ATTI

Hudson, BBC'ye "Onu kaldırmam gerekebilir diye bu devasa battaniyeyi almıştım, bu yüzden onu rampanın kenarına attım ve o da biraz hareket etti ve başlangıçta her şeyi de yanına çekti" dedi.

VAHŞİ DOĞAYA KAÇMAYI BAŞARDI

Birkaç denemenin gerekli olduğunu ancak hayvanın sonunda kaseden çıkıp vahşi doğaya kaçmayı başardığını söyledi. Hudson, "Artan bir porsuk popülasyonu, şehir porsuğu var ve Newquay içinde ve çevresinde oldukça az sayıda porsuk var" dedi. "Onlar kötü hayvanlar değiller, insanlarla etkileşime girmek istemiyorlar, mesafelerini koruyup ortadan kaybolmayı tercih ediyorlar."