Dikkat! Bin 611 TL geri ödemesiz karşılıksız sosyal yardım ödemesi! Başvuran herkers alacak

Pandemi ile beraber zorluk çeken bir çok vatandaş devletin düzenlediği kampanyalar üzerinden yardım almaya devam ediyor. Devlet ise heran yeni kampanyalarını duyuruyor. Geçtiğimiz sene bin 259 tl olan yardım asgari ücrete gelen zam ile birlikte bin 611 liraya yükseldi. İşte yardımın detayları...

Dikkat! Bin 611 TL geri ödemesiz karşılıksız sosyal yardım ödemesi! Başvuran herkers alacak

Şüphesiz koronavirüs salgını her geçen gün vatandaşın belini biraz daha büktü. Ekonomisi iyice alüst olan vatandaş gözünü devlet yardımlarına çevirdi. Pandemi zamanında kapanan dükkanlar, işe gidemeyen vatandaş ve bir çok esnaf zor durumda kalırken imdadına devlet desteği yetişti. Pandemi hafiflemiş olsa da devlet desteği hala devam eden birçok kampanyasını vatandaşına sunmaya devam ediyor. 

Pandemi sonrası akaryakıttan gıdaya, elektrikten doğalgaza bir çok şeye zam geldi. Vatandaşın alım gücü de iyiden iyiye gelen zamlar sonrasında düşüş gösterdi. Ekonomik yönden darboğaza düşen vatandaşlar ise çareyi devlet desteğinde buldu. Vatandaşlar her gün sosyal yardım kampanyalarıyla ilgili araştırmalarda bulunuyor. 

Devlet bu ekonomik durumda okula devam eden öğrenciler için de tekrar düğmeye bastı. Öğrenci okutan velilere destek olabilmek adına yeni kampanyalar düzenlendi. İlkokuldan Üniversiteye kadar tüm öürencilere yardım parası ödenecek. Başvurular ve tüm detaylar haberimizde yer alıyor. 

Evde hasta bakan, şehit yakını, engelli ve gaziler, tüm ihtiyaç sahipleri için devlet yeni sosyal yardımlarını duyurdu. Devlet tüm bunların yanı sıra ekstra yakacak desteği ve barınma desteği de sunuyor. Diğer bir destek ise öğrenciler için geldi. Devlet, önümüzdeki günlerde başvuran herkese 1.611 TL para desteği yapmaya hazırlanıyor. İşte tüm detaylar... 

Milyonlarca aile ve öğrenci rahat bir nefes alacak destek için eğitim hayatını sürdürürken nakit desteği ihtiyacı çeken ailelere ve öğrencilere ödenen para birçok aileye umut olacak.

2022 yılında öğrencilere verilecek yardım miktarı asgari ücrete gelen zam sonrasında 1.611 TL'ye yükseldi. Kaymakamlıklar tarafından çocuğu okula giden ailelere veya öğrencilere direkt verilen destekten yararlanmak için sizden istenen belgeleri ve başvuru şartlarını hazır etmeniz yeterli oluyor.

Bunun için Kaymakamlıklara bağlı olan SYDV şubelerine okur parası başvuru dilekçesi vermeniz gerekecek.

Geçtiğimiz sene 1.259 TL olarak ödenen bu yardım gelen asgari ücret zammıyla bu sene 1.611 TL’ye yükseldi.

Destekten yararlanmak için gereken şartlar ise şöyleİ;

Bu şartlar ise şöyle:

TC vatandaşı olmak
Aktif bir öğrenci hayatına sahip olmak
Sosyal güvencesi olmaması
Derslerinde başarılı olmak
Haneye giren gelirin asgari ücretin 3’te 1’i kadar olması

Bu şartları sağlamanız halinde sizde öğrenci desteğinden yararlanabilirsiniz.