Kaynak sularından beslenen nadir bitki, Kahramanmaraş'ta kendisini doğa meraklılarının beğenisine sundu

Kaynak sularıyla beslenen koruma altındaki bitki, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde ziyaretçilere görsel şölen sunuyor. Doğa fotoğrafçılarının büyük bir heyecanla fotoğrafladığı bitkiye zarar vermenin para cezası var.

Kaynak sularından beslenen nadir bitki, Kahramanmaraş'ta kendisini doğa meraklılarının beğenisine sundu

Pazarcık ilçesi Evri Mahallesi'nde ender türlerden olan ve koparmanın cezası bulunan nilüfer çiçekleri baharla birlikte kendini gösterdi. Dağın eteğinden çıkan kaynak su ile beslenen bölgedeki göl ise doğa meraklılarının uğrak noktası oldu.

Kaynak sularından beslenen nadir bitki, Kahramanmaraş'ta kendisini doğa meraklılarının beğenisine sundu - Resim : 1

TAM BİR DOĞA HARİKASI

Fotoğrafçı Fatih Emre Asya, "Kahramanmaraş Fotoğraf ve Sinema Sanatı Amatörleri olarak şehrimizi tanıtmaya yönelik çalışmalar yapmaktayız. Evri'de bulunan doğal gölet ve nilüfer çiçekleri tam bir doğa harikasıdır. Evri Göleti'nin çevre düzenlemesi yapılmalı. Piknik alanı olarak değil elbette. Her daim tertemiz tutulmalı, görevli bulunmalı ve turizme kazandırılmalıdır. Bölge halkı piknik yapanlardan mustaripti. Böyle bir güzelliğin kesinlikle piknik amaçlı kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum. Etrafının düzenlenip orada görevli bulundurulması çok önemlidir. Çünkü Türkiye'de böyle bir nilüfer göleti var mı bilmiyorum ama varsa bile çok azdır" dedi.