Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç: "İnsana değer veriyorsan maliyeti düşünmeyeceksin"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, tv100'de yayınlanan Yerinde Siyaset programına konuk oldu. Büyükkılıç, Deniz Tural'ın gündeme dair sorularını yanıtladı. Büyükkılıç belediye olarak yaptıkları hizmetlerin maliyetinin yüksek olduğunu fakat insana değer veriliyorsa maliyetinin bir öneminin olmadığını söyledi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, tv100'de yayınlanan Yerinde Siyaset programına konuk oldu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

Engelli çocuklarımız için yaptığımız Engelsiz Yaşam Merkezi'nde yavrularımıza fırsat verip, kendi kaynaklarımızı kullanmamız ve değerlendirmemiz, harcayacaksak bunlara harcamamız doğru diye düşünüyorum. Kayseri felsefesi bu Cumhurbaşkanımızı sever, Cumhurbaşkanımız burayı sever, yerli ve millidir.

Özel yavrularımızın eğitimi, mali yönden değerlendirirsen çok pahalı bir eğitim ama insana değer veriyorsan bunun mali boyutunu asla düşünmeyeceksin.

Önemli olan tesislerin yapılması değil, önemli olan buradaki vaka sayılarını azaltmak üzerine önlemler alınması. Bilinçli anne babaların oluşması, bilinçli toplum oluşması, bu konuda herkesin duyarlılık göstermesi bizim olmazsa olmazımız olmalıdır.

Yerel yönetimler stratejik olarak önemli bir alan. Bizlere tavsiye niteliğinde bakanlıklarımızın, ilgili başkanlıklarımızın hem uyarıları hem çalışmaları var ama iş birliği olunca daha verimli oluyor, daha güvenceli oluyor, yerele olan ilgi daha fazla oluyor.

Toplum sizi sevince, ön plana doğur itiyor, siz de geriye doğru çekilemiyorsunuz. 4 dönem Melikgazi ilçesinin Belediye Başkanlığı’nı yaptım. Toplum sizi severse ister istemez, sizi kimse göz ardı edemiyor. O anlayış içerisinde üzerimize düşeni yapıyoruz.

Bizim bulunduğumuz konum gereği kendimize ait değiliz. İşinizi severek, aşk ile yapmanız lazım. O zaman işiniz size yük olmaz karşı tarafa da eziyet etmezsiniz. Aksi takdirde hem kendinize hem hizmet ettiğinizi sandığınız kesimlere eziyet edersiniz.

Bana bugün sorsanız ‘Hangi konumla anılmak istersiniz?’ diye, ben doktor olarak anılmayı severim. Rahmetli Erbakan Hoca ‘Doktor Bey bizim kardeşimiz’ diye doktor vasfımızla hep paylaşırdı. Sayın Cumhurbaşkanımızda benim hep bu özelliğimi söyler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doktorlar için "Gidiyorlarsa, gitsinler" sözüne ilişkin Büyükkılıç:

Sayın Cumhurbaşkanımızın bir art niyetinin olduğu kanaatinde değilim zaten olamazda. Çünkü sağlık alanında bizlere en büyük değeri veren bir isim söyle derseniz. Ben Recep Tayyip Erdoğan derim.

Cumhurbaşkanımızın sağlığa ve sağlık kesimine verdiği değerleri göz ardı ederek speküle edersek günahını almış oluruz ama bazıları algı yönetimiyle bunu başka mecralara çekme yönünde hareket eder. Ben orayı üzerinde durmaya değer bilmiyorum.

Vicdanen huzur bulmak adına mutlaka bir şeyler yapmalıyız mutlaka bir yerlerde ne var ne yok üzerinde durmalıyız. Biz işimize sevdalı, şehrimize sevdalı, insanına sevdalı insanlarız.