Kayseri Valiliği'nden Türkiye'de bir ilk! “Her Mahalleye Bir Spor Okulu” projesi: 8 bin sporcu eğitim görüyor

Kayseri Valiliği’nin hayata geçirdiği "Her Mahalleye Bir Spor Okulu" projesi şimdiden 28 mahalleye yayıldı. Bu mahallelerde 8 bin sporcu tamamen ücretsiz olan bu okullarda eğitim görüyor.

Türkiye’de bir ilk gerçekleşti. Kayseri’de “Her Mahalleye Bir Spor Okulu” projesi hayata geçti. Proje şimdiden Kayseri’de 28 mahalleye yayıldı. Spor okulu projesinde yer alan 8 bin sporcu madalya almak için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

ERDEMLERİMİZLE VARIZ

Kısaltması “ERVA” olan açılımı ise erdemlerimizle varız anlamına gelen ERVA Spor Okulları şehrin birçok mahallesinde açıldı.

Projenin amacı ise gençleri kazanmak, ve geleceğin başarılı sporcularını yetiştirmek.

TÜM SÜREÇ ÜCRETSİZ

ERVA Spor Okullarının en cazip imkanlarının başında tüm sürecin ücretsiz şekilde karşılanıyor olması geliyor. Proje ailelere sıfır maliyetle çocuklarının sporcu olma imkanını sunuyor. Şimdiye kadar 28 mahallede hayata geçen spor okulu projesinde 8 bin sporcu madalya yolculuğuna başladı.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek projenin amacını şu sözlerle anlattı.

Büyük bir mücadele veriyoruz. Aslında bir savaş bu savaş gençliğimizi hak ettiği yerde tutma savaşı bu çocuklar aldığı eğitimle Türk bayrağını yarışmalarda, olimpiyatlarda Türk bayrağımızı yükseltecekler İstiklal Marşımızı okutacaklar dedik.