Tüfekle vurdu, üstüne benzin döküp yaktı!

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği Özel Ekibi, kayıp ihbarı yapılan Abdullah Türkmen'in, ortağı tarafından av tüfeği ile öldürüldükten sonra benzinle yakılıp gömüldüğünü açıkladı.

Tüfekle vurdu, üstüne benzin döküp yaktı!

Baba Ali Türkmen, Bünyan Açık Cezaevinde yatan oğlu Abdullah Türkmen'in izinli olarak çıktığını ve 7 Şubat 2019 tarihinde tekrar giriş yapmadığını öğrendi ve Yahyalı ilçesindeki Polis Merkezi Amirliği'ne başvurdu.

Özel ekibin yaptığı çalışmalar sonucunda Abdullah Türkmen’in 2011 yılında kasten adam öldürme suçundan cezaevine girdiği, gündüzleri Erciyes Üniversitesi’nde eğitim gördüğü ve cezaevine teslim olduğu, kaçması için bir sebep olmadığı ifade edildi. Cinayet Büro Amirliği ekipleri kayıp olan Abdullah Türkmen’in öldürülmüş olabileceğini değerlendirerek başlattığı çalışmalarda HTS kayıtlarını inceleyerek bilgi sahipleri ile görüştü.

Cinayet Büro dedektifleri Abdullah Türkmen’in forex işlemi yapan bir şirket üzerinden para kazanmak için şüpheli A.A.’yı ortak ettiği ve şahsa 35 bin TL para kaybettirdiği tespit etti.
Özel ekip, şüpheli A.A.’yı, 35 bin TL kaybetmesine neden olduğu Abdullah Türkmen’i öldürmüş olabileceğini değerlendirerek 11 Haziran 2019 günü gözaltına aldı.

Şüpheli A.A., verdiği ifadede olay tarihinde Abdullah Türkmen ile buluşarak araçla define arama bahanesi ile Kayseri Kızılören yoluna yaklaşık 3 kilometre mesafede bulunan terk edilmiş bir yere götürdüğünü, burada Abdullah Türkmen’den parasını istediğini söyledi. Şüpheli A.A., parasını alamayacağını anlayınca av tüfeği ile Abdullah Türkmen’i öldürdükten sonra benzinle yakıp üzerini taşla kapattığını açıkladı.

Ekip şüpheli A.A.’nın tarif ettiği yere gitti, yapılan araştırma sonucu Abdullah Türkmen’in cesedine ulaştı.