Kazakistan'dan çıktı, rotayı Türkiye'ye çevirdi! Nurbol Nazarbayev'den Bodrum'a 1 milyar dolarlık yatırım

Kazakistan'da ülkeyi otuz yıl boyunca yöneten eski Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in yeğeni Nurbol Nazarbayev, yatırım adresi olarak Türkiye'yi seçti. Farklı sektörlerde iş birliğine giren ünlü iş insanı Bodrum'a 1 milyar dolarlık yatırımla geldi.

Kazakistan'dan çıktı, rotayı Türkiye'ye çevirdi! Nurbol Nazarbayev'den Bodrum'a 1 milyar dolarlık yatırım

Nursultan Nazarbayev'in erkek kardeşi Bolat Nazarbayev'in oğlu olan Nurbol Nazarbayev rotayı Türkiye'ye çevirdi.

Medya Tava’da yer alan habere göre, Kazakistan'da ülkeyi otuz yıl boyunca yöneten eski Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ve ailesini 'ayrıcalıklı kılan' yasa yürürlükten kaldırılmış ve ülkede büyük tartışma başlamıştı.

Anayasa Mahkemesi'nin Nazarbayev’e verilen statü ve yetkileri içeren kanunun geçersiz sayılmasını onaylamasının ardından parlamentoda yapılan oylamada reform kabul edilmişti.

2000 yılında kabul edilen yasaya göre, önemli siyasi ayrıcalıklara sahip olan, ekonominin büyük bölümünü kontrol eden Nazarbayev ve ailesi yargı dokunulmazlığından yararlanıyordu.

Yeni yasayla birlikte Nazarbayev’in Anayasa ile garanti edilen dokunulmazlığı etkilenmedi ancak ailesi dokunulmazlık haklarını kaybetti.

2022 YILINDAKİ BÜYÜK PROTESTOLAR

Ülkede 2022 yılında akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlar sonrasında büyük protestolar ve olaylar çıkmış, onlarca kişi hayatını kaybetmişti. Bu olaylar sonrası Nazarbayev ve ailesi de ülkeyi terk etmek zorunda kalmıştı.

Ailenin geliri ve lüks yaşamı ülkede hep tartışma konusu oldu, aile hep Forbes zenginler listesinde yer alıyordu.

TÜRKİYE VE DUBAİ'YE YERLEŞTİLER

Kazakistan'daki bu gelişmelerden sonra özellikle 2019 yılına kadar ülkenin cumhurbaşkanı olan Nursultan Nazarbayev'in erkek kardeşi Bolat Nazarbayev'in oğlu olan Nurbol Nazarbayev, rotayı Türkiye ve Dubai'ye çevirdi.

Nurbol Nazarbayev, 2022 yılında gayrimenkul ve makine sektörlerine bağlı yatırım şirketlerine iştirak ederek 160 milyon dolarlık servetiyle Forbes listesinde 41. sırada yer alan önemli isimlerden biri.

BODRUM’A BÜYÜK YATIRIM

Nurbol Nazarbayev, Türkiye ve Dubai'de yaşamaya başlarken yatırımlarını bu ülkelere çevirdi.

Nurbol Nazarbayev, Türkiye'ye 1 milyar dolarlık yatırım yapma kararı aldı. Türkiye'de birçok şirketle temasa geçen Nazarbayev, yatırım adresi olarak ise Bodrum'u seçti.

Kazakistanlı iş insanı, 1 milyar dolarlık bir yatırımı Bodrum'a getirdi. Nazarbayev'in Türkiye'deki yatırımları artırmayı planladığı ve bunun için de birçok iş insanıyla bir araya geldiği belirtiliyor.