Keban Barajı'ndaki ölü balıklar korkuttu... Su altında araştırma yapan ekip, dehşet verici manzarayı kayda aldı

Elazığ'da bulunan Keban baraj Gölü'nde su hayatı ve popülasyonları üzerine incelemelerde bulunan ekip, korkunç manzarayı görüntüledi. Su altında çekilen görüntülerde pek çok çöp ve ölü balıklara rastlandı.

Keban Barajı'ndaki ölü balıklar korkuttu... Su altında araştırma yapan ekip, dehşet verici manzarayı kayda aldı

Elazığ’ın Keban ilçesinde bulunan Keban Baraj Gölü’nün kirliliği su altı kamerası ile görüntülendi. Bir grup doğasever ve eğitimci kurbağa adam Nizam Kaya öncülüğünde Keban Baraj Gölü'ne dalarak, su hayatı ve popülasyonları konusunda incelemelerde bulundu.

Keban Barajı'ndaki ölü balıklar korkuttu... Su altında araştırma yapan ekip, dehşet verici manzarayı kayda aldı - Resim : 1

BALIK ÖLÜMLERİ GİDEREK ARTIYOR

Çekilen görüntülerde çay tabağından cips poşetlerine, teneke şişelerinden ağlara kadar birçok atık maddenin olduğu görüldü. Ayrıca baraj sahasında bulunan balık ölümlerinin de fazla olduğu bildirildi. Dalış yapan ekip görüntüleri ilgili makamlara gönderirken, gölü kullanan vatandaşların daha duyarlı olması gerektiği ifade edildi.

Keban Barajı'ndaki ölü balıklar korkuttu... Su altında araştırma yapan ekip, dehşet verici manzarayı kayda aldı - Resim : 2