Gerekçeli kararın nerelerde yazıldığını biliyorum

Kemal Kılıçdaroğlu, YSK Başkanı Sadi Güven'in, "Gerekçeli karar için arkadaşlarımız çalışıyor" açıklamasını değerlendirdi: Gerekçeli kararın nerelerde yazıldığını biliyorum.

Gerekçeli kararın nerelerde yazıldığını biliyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu sabah FOX Tv'deki Çalar Saat programına katıldı. İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, daha önceki konuşmalarında olduğu gibi yine Yüksek Seçim Kurulu'na yüklendi.

"O gerekçelerin nerelerde yazıldığını ben çok iyi biliyorum" diyen Kılıçdaroğlu, "Kim onlara talimat verdiyse aynı talimatı veren kişi ya da gruplar gerekçeyi şöyle yazacaksınız diyecek. Aklını kiralamış olan, vicdanını kiralamış olan kişilerin aldıkları talimat ile yaptıları bir uygulama" açıklamasında bulundu.

"Rakibimiz YSK"

"Bizim rakibimiz artık YSK'dır" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, YSK'nın millet iradesine darbe yaptığını ileri sürerek, "16 milyon İstanbulluya ben senin oyunu kabul etmiyorum, talimat verenin arzusu yerine gelinceye kadar sürdüreceğim demiş. Kazanacağız biz. 23 Haziran'da göreceksiniz. Ben İstanbulluların vicdanının rahatsız olduğunu biliyorum" dedi.

Seçimin iptali

Büyükşehir seçiminin iptal edilmesine de değinen Kemal Kılıçdaroğlu, tüm İstanbul'un iptali için yaptıkları başvuruya değinerek, "Büyükşehir başkanlığı oylarını iptal ettik şu gerekçeyle ettik, diğerlerini bu gerekçeyle etmedik diyebiliyorlar mı? Uygulama vicdana, ahlaka, hukuka aykırı bir uygulama. Biz dilekçe verdik, maden sandık kurullarında bir hata oldu, o zaman dersin ki 39 ilçede ben seçimi iptal ediyorum. Bunun bir mantığı vardır" dedi.