Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına AK Parti’den ilk yorum

Altılı masanın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu'nun adaylığını Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu duyururken, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan CHP liderinin adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına AK Parti’den ilk yorum

Altılı masanın oluşturduğu Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

Kılıçdaroğlu’nun adaylığını Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu duyururken; Kılıçdaroğlu ise “Millet İttifakı olarak Türkiye'yi uzlaşıyla yöneteceğiz. Güçlendirilmiş parlamenter sistemde mutabık kalmış bulunuyoruz. 11 madde sonuçlandı. Parlamenter sisteme geçiş sürecinde Millet İttifakı’na dair diğer partilerimizin sayın başkanları cumhurbaşkanı yardımcısı olacaktır” dedi.

 

 

KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞINA AK PARTİ'DEN İLK YORUM

Millet İttifakı’nın adayının belirlenmesinin ardından; AK Parti’den Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ilk yorum geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kutladı.

Saadet Partisi'ne ise tepki gösteren Turan, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hayırlı olsun, en iyi hakem millettir. Ancak tek parti ve darbe dönemleri hariç iktidar olamayan CHP adayının Milli Görüş'ün güya temsilcisi SP’de açıklanması SP için tarihi utançtır. Sonuç ne olursa olsun, bu durum ömür boyu yüzlerine çarpılacak!"