Kendi kripto para birimini piyasaya sürecekler arasına ünlü futbolcu da katıldı

Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Mesut Özil’in sosyal medya paylaşımı merak uyandırdı. Japon Efsane Honda ve Kolombiyalı oyuncu Rodriguez’in ardından Fenerbahçe'nin yıldız ismi Mesut Özil'in de kendi kripto parasını piyasaya süreceği ortaya çıktı. İşte detaylar...

Kendi kripto para birimini piyasaya sürecekler arasına ünlü futbolcu da katıldı

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Mesut Özil, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Mesut Özil, kendi kripto para birimini piyasaya sürecek. Daha önce Dünya Kupası kazanan yıldız oyuncu geçen yıl hatırlanacağı üzere M10Streetwear'ı piyasaya sürmüştü.

Özil, dünya çapında bir girişime başladı ve M10'u inşa etmeye karar verdi. Sosyal medya hesabından da bu paylaşımıyla merak uyandırdı. Aslında bu mesaj bir ticari girişimin habercisi.

Ticari girişimlerini büyüten Mesut Özil'in sosyal medyada 100 milyona yakın takipçisi bulunuyor. Yıldız oyuncu, Arsenal'den ayrılmadan önce de sosyal girişimleriyle dikkati çekiyordu.

Daha önce sosyal faaliyetlerde bulunmuştu

Özil, Kuzey Londra'da 11 okula 1400 kişilik ücretsiz okul yemeği tedarik etmişti. Ayrıca bir ayakkabı markasından elde ettiği kârı da koronavirüs pandemisinde mücadele eden İtalyan çocuklara bağışlamış ve Nijerya'da yaşanan polis vaşhetine dur demek için de girişimlerde bulunmuştu.

Mesut Özil'in piyasaya süreceği kripto parayı alan hayranlar Bitcoin ile takas edebilecek. Ayrıca Mesut Özil ile tanışma fırsatını de elde edecek.

Mesut Özil'in girişimlerine benzer girişimler halen hafızalarda. Örnek olarak; Japon efsane Honda, Ekim 2020'de kendi kripto para birimi KSK Honda Coin'i piyasaya sürdü. Yine Kolombiyalı oyuncu Rodriguez, 2018 Dünya Kupası öncesinde JR10 Token para birimini Haziran ayında halka açmıştı.