Kendisi küçük ama yüreği kocaman! Sahip olduğu ne varsa toparladı, depremzede kardeşlerine gönderdi!

Ordu'ya bağlı Ünye ilçesinde yaşayan 8 yaşındaki Taha Şipşak, haberlerden takip ettiği depremzede kardeşleri için bir şey yapmaya karar verdi. Kumbarasındaki tüm parayı aldı, oyuncaklarını satarak kazandığıyla birleştirerek hepsini bağışladı. Depremzede kardeşlerine çok üzüldüğünü anlatan Taha, "Buradan kazandığım parayı, kumbaramı, babamın verdiği harçlıklarımı alarak depremzede kardeşlerime göndereceğim." dedi.

Kendisi küçük ama yüreği kocaman! Sahip olduğu ne varsa toparladı, depremzede kardeşlerine gönderdi!

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından depremzedelere yardım gönderilmeye devam edilirken, Ünye Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Taha Şipşak, babasının da desteğiyle kumbarasındaki paraları, harçlıklarını ve oyuncaklarını deprem bölgesindeki yaşıtlarına gönderdi. Sahil yolunda kaldırımda bulunan bank üzerinde ufak stant açarak vatandaşlara oyuncak satarak depremzede çocuklara destek çıkmak isteyen Taha Şipşak, çevredekilerin de takdirini topladı. Kısa sürede oyuncaklarını alan vatandaşlar ise Taha’nın bu hareketine karşı oyuncaklara fazla parayla destek çıktı.

Kendisi küçük ama yüreği kocaman! Sahip olduğu ne varsa toparladı, depremzede kardeşlerine gönderdi! - Resim : 1

HER ŞEYİNİ DEPREMZEDE KARDEŞLERİNE GÖNDERDİ

Kaldırım üzerinde açtığı stant sonrası oyuncaklarını alan vatandaşların fazla para vererek destek çıktığını söyleyen 8 yaşındaki Taha Şipşak, “Ben depremzede kardeşlerime bayağı üzüldüm. Anne ve babalarını kaybettiler. Kimileri ise canlarını kaybetti. Buradan kazandığım parayı, kumbaramı, babamın verdiği harçlıklarımı alarak depremzede kardeşlerime göndereceğim. Babam önce satış yapabilir destek çıkabilirsin dedi. Bende evimizin karşısındaki kaldırımda bankın üzerinde oyuncaklarımı koyarak yazdığım yazıyla satmak istedim. Beni gören herkes hevesleniyor. Hatta para verdikten sonra para üstü almak istemiyorlar” dedi.

Kendisi küçük ama yüreği kocaman! Sahip olduğu ne varsa toparladı, depremzede kardeşlerine gönderdi! - Resim : 2

“OYUNCAKLARINI BANKA DİZDİ VE SATMAYA BAŞLADI”

Ülke olarak çok üzgün olduklarını ve çocuğuna destek çıktığını söyleyen baba Deniz Şipşak ise “Depremin ilk gününden itibaren ülke olarak hepimiz çok üzgünüz. Orada yaşananları televizyonlardan gördüğümüz kadar hissedebiliyoruz. Elimizden geldiğince maddi ve manevi her türlü desteği veriyoruz. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Taha bana baba oradaki çocuklara nasıl yardımcı olabiliriz diye sordu. Ben de kumbaranı verebilirsin dedim. Oda oyuncaklarını satmak istedi ve bende ona bankın üzerinde bir tezgâh kurabileceğimizi söyledim. Sabah erkenden kalkarak oyuncaklarını banka dizdi ve satmaya başladı. Onu izliyor ve takip ediyorum” diye konuştu. Satılan oyuncakların parası ise baba Deniz Şipşak vasıtasıyla AFAD hesabına gönderildi.

Kendisi küçük ama yüreği kocaman! Sahip olduğu ne varsa toparladı, depremzede kardeşlerine gönderdi! - Resim : 3