Kendisine 360 liradan alıcı bulan Siirt fıstığı tüketicinin yoğun ilgisi altında

Lezzeti ve kalitesi ile adından söz ettiren Siirt fıstığı için hasat tamamlandı. Hasadın tamamlanmasının ardından fıstık için fiyatlar belirlendi. Tezgahta kendisine 360 liradan alıcı bulan lezzetli Siirt fıstığı vatandaş tarafından yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Kendisine 360 liradan alıcı bulan Siirt fıstığı tüketicinin yoğun ilgisi altında

Vatandaş tarafından yoğun ilgi gören lezzetli ve dolgun Siirt fıstığını hasadı tamamlandı. Geçen yıla oranla fiyatında artış görülen Siirt fıstığı tezgahlarda yerini aldı. 

Siirt fıstığında hasat tamamlandı. Geçen sene kilogramı 120 liraya kadar düşen fıstık, bu yıl tezgahta 360 liradan alıcısını bekliyor. Vatandaşların fıstığa talep gösterdiğini söyleyen esnaf Selami Özbilici, şu anda en çok tercih edilen ürünün tuzlu Siirt fıstığı olduğunu ifade etti.

 

Kendisine 360 liradan alıcı bulan Siirt fıstığı tüketicinin yoğun ilgisi altında - Resim : 1

YAŞ FISTIĞIN AÇILIŞ FİYATI 220 İLE 240 LİRA ARASINDA DEĞİŞİYOR

Özbilici, rekoltenin bu yıl 500 bin tona yaklaştığını kaydederek, "Yaş fıstığımızın sezon açılış fiyatı 220 ile 240 lira arasında değişiyor. Hasat Eylül ayının 1'inde başlar ve Eylül ayının 30'unda son bulur. Fabrikalarda önce kabuğu soyulur, ondan sonra güneş ışığında kurutarak normal silo halinde çuvallara doldurulur. Kavurma işlemi ise elle seçilip her bir tanesini ayrı ayrı lezzetleri ile beraber müşterilerinize sunuyoruz" dedi.

SİİRT FISTIĞINA SAHİP ÇIKALIM!

Sosyal medyada yer alan fıstığın içine giren şahısla ilgili de konuşan Özbilici, "Sosyal medyada ses getiren olay, hem biz hem de esnaf arkadaşlarımızı çok kızdırdı" dedi. Siirt fıstığına sahip çıktıklarını anlatan Selami Özbilici, "Çünkü Siirt'in geleceği olduğu için bu fıstık hepimizin, tüm Siirt halkınındır. Fıstığa sahip çıkılmasını istiyoruz" diye konuştu.

 

Kendisine 360 liradan alıcı bulan Siirt fıstığı tüketicinin yoğun ilgisi altında - Resim : 2