Kentsel Dönüşüm Yasası ne getirir? AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir tv100'de anlattı

Cansu Canan Özgen ile Özgür İfade programına konuk olan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, Kamuoyunda “Kentsel Dönüşüm” yasası olarak da bilinen “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” ile ilgili açıklamalarda bulundu.

tv100'ün ilgiyle takip edilen Özgür İfade programına konuk olan AK Parti İstanbul Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mustafa Demir, Cansu Canan Özgen'in sorularını yanıtladı.

Mustafa Demir'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"YARGIÇ 15 GÜN İÇİNDE KARAR VERMEK ZORUNDA"

"-(Kentsel dönüşüm yasası ne getirir?) "Dosyalar tamamen tekâmül ettikten sonra yargıç 15 gün içinde karar vermek zorunda. İstinafa intikal eden davalarda da istinaf en son 2 yıl 2 ay içerisinde o kararı vermek durumunda. Depremle ilgi yargı süreci klasik yargı usulünden farklı bir süreçle devam edecek.

"İSTANBUL'DA 'YARISI BİZDEN' KAMPANYASINI BAŞLATTIK"

Sayın Cumhurbaşkanımızın seçim öncesi ilan ettiği gibi İstanbul’da ‘Yarısı Bizden’ kampanyasını başlattık. Bina riskliyse, bunun için rapor alındıysa ve kat malikleri de bu konuda rıza gösteriyorlarsa, tüm binaların başına yapılacak olan harcamaların yarısını Kentsel Dönüşüm Başkanlığı karşılayacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞKANLIĞININ KURULMA AMACI DEPREMLE İGİLİ KARARLAR ALMAK VE UYGULAMAK

-(Kentsel dönüşüm başkanlığı kuruldu buradaki amaç neydi?) Depremle ilgili kararın alınması, bunların uygulanması, mali kaynakların ve bütçelerin oluşturulması, bunların hepsinin bir genel müdürlük adı altında olmasının mümkün olmadığı görüldü bu son 10 yıllık uygulamalarda. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın kararnamesiyle Kentsel Dönüşüm Başkanlığı oluşturuldu."