Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu: İçişleri Bakanı'nı arayıp tebrik ettim

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, pazar günkü terör saldırısının ardından aradığı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı, suç örgütleri ve uyuşturucu tacirleriyle mücadelesi üzerinden de tebrik ettiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu: İçişleri Bakanı'nı arayıp tebrik ettim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bu ülke terörden çok çekti. Terör nereden gelirse gelsin terörle mücadele etmek bir insanlık görevidir. Teröre karşı durmak, ortak tepki vermek hepimizin görevidir. Pazar günü İçişleri Bakanını arayıp bilgi aldım. İçişleri Bakanı'na uyuşturucu baronları ve çetelerle mücadelesi üzerinden tebrik ettim. Bunun özellikle altını çizmek isterim.

TBMM'den bir kanun çıktı. TMSF'den yolsuzluk yapanlar hakkında soruşturma açılamaz diye bir kanun çıktı. Dünya tarihinde bir ilktir. Yolsuzluk yapanların soruşturulmasını engelleyen bir kanun TBMM'den geçti. CHP'nin bu süreçte aldığı görev sıradan bir görev değildir. Hangi koşullarda mücadele verdiğimizin de herkes tarafından bilinmesini isterim. 

"EŞİT OLMAYAN BİR MÜCADELE YÜRÜTÜYORUZ"

Bizler kıt kanaat seçim çalışması yaparken onlar devletin tüm imkanlarıyla meydanlardaydı. Eşit olmayan koşullarda bir mücadele yürütüyoruz biz. Bu eşit olmayan mücadelenin tüm sonuçlarına katlanmaya hazırız. Mahkeme ise mahkeme dava ise dava... Asla inandığımız yoldan dönmeyeceğiz.