Kılıçdaroğlu o eleştirilere yanıt verdi: Alana çıkmadım, doğrudur

Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde “partisinin aleyhine çalışıyor” iddialarıyla ilgili yaptığı açıklamada "Ben alana çıkmadım, doğrudur. Çünkü partinin böyle bir geleneği yok. Ama ben bazı belediye başkanlarımızın seçim çalışmalarına görüntülü olarak katıldım. Dolayısıyla bir genel başkanın, parti aleyhine çalışması zaten akıl dışı bir şey." dedi.

Kılıçdaroğlu o eleştirilere yanıt verdi: Alana çıkmadım, doğrudur

 CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6’lı masadaki ilişkilerin CHP’nin oyunun artmasında etkili olduğunu söyledi. Genel başkanlığı döneminde yerel belediyeler için bahsettiği 7 ilkeyi de hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bu 7 ilkenin göz ardı edilmemesini, bunlara uygun hareket edilmesini dilerim” dedi.

"OLUMLU SONUÇ DOĞURDU"
Sözcü’ye konuşan Kılıçdaroğlu, 31 Mart seçimleri hakkında, “Seçim sonuçlarının başlangıçtan itibaren CHP lehine olması tabii ki bizim evimizde de hepimizi sevindirdi, mutlu etti. Seçimin ağırlıklı olarak CHP’nin lehine sonuçlanması sadece CHP’liler açısından değil, karamsarlığı yaşayan milyonlarca kişi açısından da olumlu sonuç doğurdu” dedi.

"ÇALIŞMA DEVAM EDERSE PEK ÇOK BAŞARIYA İMZA ATABİLİRİZ"
Kılıçdaroğlu, “Başarımızı sürdürülebilir kılmamız, partimiz için de Türkiye için de çok önemli. Sürdürülebilir kılmanın yolu izlenen politikanın devam ettirilmesidir. Toplumun her kesimiyle sıcak ve samimi ilişki kurulması, parti örgütlerimizin bu konuda eğitilmesi lazım. Bu çalışmanın devamı gerekiyor. Çalışma devam ederse pek çok başarıya imza atabiliriz” değerlendirmesinde bulundu.

ÖNCEKİ YEREL SEÇİMİ DEĞERLENDİRDİ
Kılıçdaroğlu, önceki yerel seçimlere ilişkin “Biz geçen seçimde 11 büyükşehir belediyesini aldığımızda da iyi bir oy almıştık. O dönemin bir de şöyle bir özelliği vardı: Manisa’dan sıfır oy çıktı. Çünkü, Manisa’yı İYİ Parti’ye vermiştik. Samsun’u İYİ Parti’ye vermiştik sıfır oy çıktı. Konya’dan da sıfır oy aldık çünkü CHP’liler gidip İYİ Parti’ye oy verdiler. İYİ Partililer de diyelim ki Bursa’da bize oy verdiler. Ankara’da bize oy verdiler. İstanbul’da bize oy verdiler.” dedi.

"BU SEÇİMLERDE OY GEÇİŞKENLİĞİ ÇOK ÖNEMLİYDİ"
6’lı masa dönemindeki ilişkilerin CHP’nin oyunun yükselmesinde etkili olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Siyaset yorumcuları, siyasetçiler, akademik dünyanın önemli aktörleri bunu zaten söylüyorlar. 14 Mayıs seçiminde sandığa gidip CHP’nin 6 okunun altına mühür basanlar, yerel seçimlerde de rahatlıkla belediye başkanının 6 oklu pusulasına mühürlerini bastılar. Bu seçimlerde oy geçişkenliği çok önemliydi. Bunu sağlamak için de epey mücadele ettik” diye konuştu.

"ALANA ÇIKMADIM, DOĞRUDUR"
Kılıçdaroğlu, 31 Mart sürecinde hakkında “partisinin aleyhine çalışıyor” eleştirilerine de “Ben alana çıkmadım, doğrudur. Çünkü partinin böyle bir geleneği yok. Ama ben bazı belediye başkanlarımızın seçim çalışmalarına görüntülü olarak katıldım. Yani belediye başkanları talep ettiler, ‘Görüntülü katılabilir misiniz?’ diye. En azından buna ‘Olur’ deyip görüntülü katıldım, CHP’li belediye başkan adayına oy verilmesini istedim. Elazığ benim liseyi okuduğum kent. Burada CHP kazansın diye ilde yayın yapan üç televizyonun ortak yayınına katıldım. Dolayısıyla bir genel başkanın, parti aleyhine çalışması zaten akıl dışı bir şey.” diyerek yanıt verdi. 

"7 İLKENİN GÖZ ARDI EDİLMEMESİNİ DİLERİM"
Genel başkanlığı döneminde yerel belediyeler için bahsettiği 7 ilkeyi hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bu 7 ilkenin göz ardı edilmemesini, bunlara uygun hareket edilmesini dilerim” dedi.