Kılıçdaroğlu seçimi neden kaybetti? CHP'li iki belediye başkanı 3 sebep saydı

tv100'ün merakla izlenen Eşit Ağırlık programında tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, seçim sonuçlarının ardından, Kılıçdaroğlu'nun seçimini kaybetme nedenine ilişkin kulis bilgisini paylaştı. Gürel, "Kılıçdaroğlu’na yakın kurmaylarına ‘Bu seçimi niye kaybettiniz?’ diye sordum, güçlü 2 belediye başkanını aradım onlara da sordum. 3 sebep verdiler" dedi.

tv100'de yayınlanan Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programına, Gazeteci Yazar Kenan Alpay , Hukukçu Mete Han Özkan, Posta Gazetesi Yazarı Murat Çelik , Habertürk Yazarı Nagehan Alçı, ve tv100 Ankara Temsilci Deniz Gürel konuk oldu. Canlı yayın programında, gündeme dair konular ve 28 Mayıs'ta gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu masaya yatırıldı.

CHP'NİN KAYBETMESİNE 3 SEBEP

CHP'ye ilişkin kulis bilgisini paylaşan Deniz Gürel, şu ifadeleri kullandı: "Kılıçdaroğlu’na yakın kurmaylarına ‘Bu seçimi niye kaybettiniz?’ diye sordum, güçlü 2 belediye başkanını aradım onlara da sordum. 3 sebep verdiler, ‘İlk turda HDP’nin aday çıkarmaması aleyhimize oldu’, ‘DEVA ve Gelecek Partisi’ni almamamız gerekiyordu’, ‘Kılıçdaroğlu’nun adaylık ısrarı bize kaybettirdi ve günün sonunda Meclis’te daha az sandalyeyle temsil ediyor olduk’ dedi ve bunlar şu anda görevlerinin başında."