Kılıçdaroğlu: Sığınmacıların vatandaşlığıyla ilgili referandum yapalım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Sığınmacıları ülkelerine göndermeyeceğiz' sözlerinin ardından sığınmacıları vatandaşlığına ilişkin bir açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili 'referanduma gidelim' dedi.

Kılıçdaroğlu: Sığınmacıların vatandaşlığıyla ilgili referandum yapalım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamada mültecilerle ilgili "Sığınmacıları ülkelerine göndermeyeceğiz" demişti.

Gazeteci Murat Yetkin'in sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla ilgili konuştu.

 Yetkin, Kılıçdaroğlu'na, "Cumhurbaşkanı daha önce Suriye’de barış sağlanınca geri dönebileceklerini, hatta Suriye içindeki kampların bu amaca da hizmet ettiğini söylemişti? Söylem değişikliğini neye bağlıyorsunuz?" diye sordu.

"Sığınmacılara vatandaşlık verilmesi için referandum yapalım, bakalım halk istiyor mu?"

"Sığınmacılara vatandaşlık verilmesi isteniyorsa referanduma gidelim." diyen CHP lideri sözlerini, "Halka soralım. Bakalım halk istiyor mu sığınmacılara vatandaşlık verilmesini?” şeklinde sürdürdü. Kılıçdaroğlu'nun sözlerini aktaran Murat Yetkin, şu cümleleri kullandı: 

“Büyük şehirlerden başlayarak sığınmacı gettoları oluşmaya başladı. Sorumlu bir devlet adamı getto oluşumlarının tehlikelerinin de farkında olur."