Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu tarafları karşı karşıya: CHP PM'DE NELER OLDU? tv100.com anbean aktardı

CHP'de Parti Meclisi, değişim tartışmaları ve gizli Zoom toplantılarının gölgesinde toplandı. Toplantıda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu destekleyenler karşı karşıya geldi. Sakin geçen toplantıda Parti Meclisi üyesi Nevaf Bilek, "Değişim lazımsa 65 yaş üstü herkes bıraksın, aday olmasın" görüşünü savundu. CHP PM'de sıcak gelişmeleri tv100.com anbean aktardı.

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu tarafları karşı karşıya: CHP PM'DE NELER OLDU? tv100.com anbean aktardı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) PM, Genel Merkez'de toplandı. 'Değişim' tartışmalarının sürdüğü dönemde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'nin üst düzey isimlerinin yaptığı gizli Zoom toplantısının ardından gözler alınacak kararlara çevrildi.

Sakin başlayan toplantıda söz alan Burhan Şenatalar, kurultay istedi.

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu tarafları karşı karşıya: CHP PM'DE NELER OLDU? tv100.com anbean aktardı - Resim : 1

PM üyesi Nevaf Bilek, "Değişim lazımsa 65 yaş üstü herkes bıraksın aday olmasın" görüşünü savundu. Ekrem İmamoğlu taraflarının ise toplantıda biraz ürkek kaldığı gözlemlendi. 

'KAPALI OYLAMA YAPALIM' ÖNERİSİ

Alınan bilgilere göre, bazı PM üyeleri iki hafta önce görevden alınan il başkanlarının göreve geri dönmeleri için ‘Kapalı oylama yapalım’ önerisi getirdi. Oylamanın 13 imza ile oylamanın kapalı olabileceği belirtilirken; kapalı oylamanın ise sıkıntılı olduğu kaydedildi. CHP PM’de en az 40 ismin onaylaması halinde görevden alınan il başkanlarının Genel Merkez’in kararı doğrultusunda tekrar görevlerine geri dönebilecek.

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu tarafları karşı karşıya: CHP PM'DE NELER OLDU? tv100.com anbean aktardı - Resim : 2

"BİZ YANLIŞ BİR ŞEY YAPMADIK"

İmamoğlu’nun ‘Zoom’ toplantısında yer alan Bülent Tezcan, “Değişim lazım. Herkesin değişmesi, siz de ben de lazım herkesin değişmesi lazım” ifadelerini kullanarak Genel Başkan’ın değişmesi gerektiğini vurguladı. Tezcan, ‘Biz yanlış bir şey yapmadık’ diyerek de toplantıyı savundu.

'Zoom' toplantısında yer almayan bazı PM üyeleri ise ‘Mesele o toplantının kendisi değil, sızdıran kişiye tepki gösterilmesi lazımdı’ diyerek CHP Genel Merkezi’ni eleştirdiler.