Kılıçdaroğlu’ndan Perinaz Mahpeyker Yaman hakkında açıklama: Bu mesajlarını bilseydim elbette atamazdım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, danışman olarak atadığı Perinaz Mahpeyker Yaman hakkında açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu seçim zamanı yoğunluk nedeniyle Yaman hakkında araştırma yapamadığını ifade ederek, “O günler koşullarında araştırma yapacak zamanım yoktu. Bu mesajlarını bilseydim elbette atamazdım. Bir arkadaşım tavsiye etti” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan Perinaz Mahpeyker Yaman hakkında açıklama: Bu mesajlarını bilseydim elbette atamazdım

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyada Atatürk ve kendisine yönelik paylaşımlar yaptığı belirlenen, danışman olarak atadığı Perinaz Mahpeyker Yaman ile ilgili açıklama yaptı.

Halk TV’den Fikret Bila’ya konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Bila’nın “Sosyal medyada Atatürk’e ve size ağır ifadeler kullanan Perinaz Yaman’ı neden danışmanlığa atadınız?” sorusuna yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, Yaman hakkında şunları söyledi:

 “O günler koşullarında araştırma yapacak zamanım yoktu. Bu mesajlarını bilseydim elbette atamazdım. Bir arkadaşım tavsiye etti. 'AK Parti Kadın Kolları’nda çalışmış. Hayatın gerçeğini görmüş CHP’ye geçmek ve CHP için çalışmak istiyor' dediler. Batman’da desteği olan bir isim, bu ilde katkısı olur diye önerildi. Ben de o günlerde bir gün bir ilde, ertesi gün başka ilde çalışıyorum. Oradan oraya koşturuyorum. İncelemeye zamanım yoktu. Danışmanları bölgelerinde etkili olan isimlerden seçiyorduk ki seçim öncesi gidip orada çalışsınlar. Çoğu bu amaçla alınmıştır. Seçimden sonra da hepsinin görevi bitti. Kamudan gelen danışman arkadaşlarımız hariç.”