Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlığı düştü mü? Önder Sav tv100'e konuştu: Bir Genel Başkanın istifasını istemek, ona çelme takmak demek değildir

tv100'ün gündemi belirleyen programı Başak Şengül ile Doğru Yorum'da, CHP Eski Genel Sekreteri Önder Sav, Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlığına ilişkin, "Bir Genel Başkanın istifasını istemek, ona çelme takmak demek değildir." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlığı düştü mü? Önder Sav tv100'e konuştu: Bir Genel Başkanın istifasını istemek, ona çelme takmak demek değildir

CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Devlet Eski Bakanı Dr. Masum Türker ve CHP Eski Genel Sekreteri Önder Sav, Başak Şengül ile Doğru Yorum programına konuk oldu.

Daha önce bir programda yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi gerektiğini söyleyen Önder Sav, tv100'e konuştu.

Önder Sav, canlı yayında şu ifadeleri kullandı:

"Tartışılan konu, Genel Başkanlık süresinin tüm siyasi partilerde 3 yıldan fazla olamayacağı hususu. Bizim hukuk sistemimiz neyin, nasıl olacağını gösteriyor, ‘Yeni biri seçilinceye kadar devam eder’ demiyor, o süre dolmuştur. 

Siyasi Partiler Kanunun ilgi maddesinde açıkça, 'Parti Meclisi üyelerinin ikinci kurultaya kadar, seçecekleri kurultayla diğer kurultaya kadar görev yapacaklarını' söylüyor. Genel Başkan herhangi bir nedenle istifa etse de o organın görevi devam eder, organın görevi bitmez. O nedenle genel başkan istifa ettiği zaman o organ görevine devam edeceği için genel başkanlık koltuğunu genel başkan yardımcısının başkanlığında yeni bir genel başkan seçmek üzere kurultaya götürür.

Bir Genel Başkan’ın istifasını istemek, ona çelme takmak demek değildir. Ben hukukçuyum, birtakım işlerin yapılmasını istemediğim için devreye girdim."