Kılıçdaroğlu’nun HDP ile görüşecek olmasına Akşener ne diyor?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP ile yapacağı görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Akşener, “Başka siyasi partilerle görüştü. O görüşmelerde cumhurbaşkanı adayı olarak elbette bir sakınca yok” diye konuştu.

Türk televizyon tarihinin sayılı isimleri arasında yer alan duayen televizyoncu Uğur Dündar, 'Haftanın Panoraması' programında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i konuk olarak ağırladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kılıçdaroğlu’nun HDP’yle görüşecek olmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"ELBETTE BİR SAKINCA YOK"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sadece HDP ile değil tüm siyasi partileri dolaştığını belirten Akşener, “Sayın Kılıçdaroğlu, yakın zamanda sayın Hüseyin Baş ile de görüştü. Başka siyasi partilerle görüştü. O görüşmelerde cumhurbaşkanı adayı olarak elbette bir sakınca yok ama gözden kaçan bir durum var. HDP bir dönemde AK Parti’nin partneriydi. Sayın Kılıçdaroğlu’nun koşu partneri diyoruz ya iki belediye başkanına, sayın Erdoğan’ın partneriydi HDP” ifadelerini kullandı.

“ELİMİZDE BIÇAKLA GEZİP KAN İÇİYORUZ" ŞEKLİNDE ANLATILAN BİR TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ TARİFİ VARDI”

Akşener açıklamalarına şöyle devam etti: “Milliyetçi Hareket Partisi’nde görev yapıyordum, bizlerle ilgili neredeyse elimizde bıçakla gezip kan içiyoruz şeklinde anlatılan bir Türk Milliyetçiliği tarifi vardı. 2014 yılında sayın Kılıçdaroğlu ve sayın Devlet Bahçeli sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday gösterdiler. Ekmeleddin Bey kendisi için toplanan resmi paradan hem Selahattin Demirtaş’a hem de Tayyip Bey’e onların kampanyalarına destek oldu.”