İlk tv100 duyurmuştu... Kılıçdaroğlu'nun "tabanı heyecanlandıracak" açıklamasının detayları ortaya çıktı! CHP'de tüzükle birlikte bakın nelerin değiştirilmesi planlanıyor

Türkiye, 'CHP'nin tüzük değişikliğine hazırlandığı' kulisini ilk olarak tv100 ekranlarından öğrenmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yapmayı planladığı tüzük değişikliğinin detayları da ortaya çıktı. İşte CHP'de tüzükle birlikte değişmesi planlanan maddeler...

tv100 ekranlarında yayınlanan Özgür İfade programında Cansu Canan Özgen, CHP'de yapılması planlanan tüzük değişikliği kulisini paylaşmış, "CHP’de bir tüzük değişikliği yine masada ve tartışılan gündemde merak edilen bir mesele. CHP üst düzey yetkililerinden aldığımız bilgilere göre tv100'e özel, çok kritik bir açıklama yapacak Kemal Kılıçdaroğlu önümüzdeki günlerde." ifadelerini kullanmıştı.

tv100'ün edindiği kulis bilgilerine göre, tüzük değişikliğiyle milletvekili, belediye başkanı ve meclis üyesi seçiminde üyeler çok güçlenecek. Genel sekreterin çok daha güçleneceği bir tüzük değişikliği olacak. Parti kurulları içindeki tüm süreç demokratikleşecek, 5-6 kişi bir araya gelip partinin milletvekillerine karar veremeyecek. Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki haftalarda tüzük değişikliğini açıklaması ve değişikliğin parti tabanını heyecanlandıracağı düşünülüyor.

ÇALIŞMA AYLARDIR SÜRÜYOR

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yapmasını planladığı tüzük değişikliğinin detayları da ortaya çıktı. Kulislerden aktarılana göre, Kılıçdaroğlu, bu hamleyle "değişim kişiyle değil, ilkeyle olur" mesajı verecek.

Genel Merkez'in aylardı "tüzük değişim çalışmasını" sürdürdüğü öğrenildi.

DÖNEM SINIRLANDIRMASI

Çalışmada, muhalefetin dile getirdiği "Belediye ve ilçe başkanları ile milletvekili adaylarının önseçimle belirlenmesi ve dönem sınırlaması getirilmesi" maddesinin yer aldığı öğrenildi.

ADAYLIĞA DÜZENLEME

Bunun yanı sıra kurmaylar, "Genel başkan adaylarının üyelerin seçimiyle belirlenmesi, delegelerin seçimiyle kazanmasını" sağlayacak düzenlemenin de gündemde olduğunu söyledi.

GÖREVDEN ALMA ZORLAŞACAK

Ayrıca, "görevden alınmaları zorlaştıracak ve itirazları kolaylaştıracak" bir düzenlemenin de yapılması bekleniyor.

PM’DE SAYI ARTACAK

Tüzük değişikliğine gidilirse, 60 kişilik Parti Meclisi'nin 80 ya da 100 kişiye çıkarılması da planlanıyor.