Kılık değiştirerek kaçmaya çalışırken yakalanmıştı! HDP’li Semra Güzel tutuklandı

"Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan aranan ve sahte pasaportla Edirne'ye giderken yakalanan HDP’li Semra Güzel, sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Kılık değiştirerek kaçmaya çalışırken yakalanmıştı! HDP’li Semra Güzel tutuklandı

TBMM Genel Kurulu, 2017’de etkisiz hale getirilen terörist Volkan Bora ile fotoğraflarının ortaya çıkması üzerine HDP’li Semra Güzel'in dokunulmazlığını 327 kabul oyuyla kaldırmıştı. Mecliste dokunulmazlığı kaldırılan ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca ‘silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan hakkında yakalama kararı çıkarılan Güzel, dün Silivri’de Mehtap Şahan adına düzenlenmiş sahte pasaport ile kaçmaya çalışırken MİT ve İstanbul Emniyeti'nin operasyonu ile yakalandı.

Kılık değiştirerek kaçmaya çalışırken yakalanmıştı! HDP’li Semra Güzel tutuklandı - Resim : 1

Tutuklama kararı verildi
Yakalanan Güzel, emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Güzel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nda, soruşturmanın yürütüldüğü Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına SEGBİS aracılığıyla bağlanarak ifade verdi. Güzel savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Ankara Sulh Ceza Hakimliği’ne SEGBİS ile bağlanan Güzel hakkında tutuklama kararı verildi.

Kılık değiştirerek kaçmaya çalışırken yakalanmıştı! HDP’li Semra Güzel tutuklandı - Resim : 2

İfadesi ortaya çıktı
İfadesinde Güzel, “Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Ben bu yargılama sürecini tamamen siyasi bir süreç olarak değerlendiriyorum. Bir kısım fotoğraflarında içinde bulunduğu gizli tanık beyanları ile içi doldurulmaya çalışılmış bir soruşturma yürütülmüştür. Bu fotoğraflara ilişkin olarak bir tek ben yargılanmıyorum. Diğer yargılananlar tutuksuz yargılanmaktadırlar. Bugün benim üzerimden yargılanan HDP'dir. Bir seçim propagandası olarak değerlendiriyorum. Beraat ile sonuçlanan birçok emsal kararlar olmasına rağmen benim dosyam tutuklanmaya sevk olarak huzura gönderilmiştir. Serbest bırakılmamı istiyorum" dedi.

"Milli İstihbaratın da takip ettiği bir göçmen kaçakçısıyla irtibat kurmuşla"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan aranan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in, Edirne'ye giderken Silivri'de yakalanmasına yönelik açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, "Uzun zamandan beridir iyi bir istihbari çalışma vardı. İstihbari çalışma sonucunda yurt dışına çıkmak için sahte kimlik ve diğer sahte evrakların bütün bunların hazırlıklarını yapmışlar ve bizim takip ettiğimiz, Milli İstihbaratın da takip ettiği bir göçmen kaçakçısıyla irtibat kurmuşlar. Yola çıkmışlar. Gereği yerine getirildi. Dikkat ederseniz kapasitemiz gün geçtikçe güçleniyor" dedi.