Kilise saldırısında yeni ayrıntılar: Gözaltı sayısı yükseldi

Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne düzenlenen silahlı saldırıda 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, cinayet zanlısı 2 yabancı uyruklu şahıs tutuklanmıştı. Olayla ilgili incelemeler devam ederken gözaltı sayısı 51'e yükseldi.

Kilise saldırısında yeni ayrıntılar: Gözaltı sayısı yükseldi

Operasyonlarda saldırıyı gerçekleştiren Tacikistan uyruklu A.K. ile Rusya uyruklu D.T. ile birlikte saldırıyla ilgisi olduğu tespit edilen 51 kişi gözaltına alındı.

ŞÜPHELİLERDEN 23'Ü SINIR DIŞI EDİLECEK

Şüphelilerden 23'ü sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edilirken 28 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri sürüyor.

HAYATINI KAYBEDEN VATANDAŞ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Saldırıda hayatını kaybeden Tuncer Cihan için İstanbul'da Nurtepe Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Latin Katolik Cemaati Ruhani Reisi Massimiliano Palinuro, Kağıthane Kaymakamı Niyazi Erten ile Cihan'ın ailesi ve yakınları katıldı.

Palinuro ve İmamoğlu, Cihan'ın yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti.

"SAF BİR MELEK GİBİ CEMAATİMİZİ KURTARMAYA ÇALIŞTI"

Massimiliano Palinuro, "Kötülük kilisenin içine bile girdi. Daha çok gayretli olmamız lazım, daha çok dua etmemiz lazım. Bu merhum kardeşimiz saf bir melek gibi cemaatimizi kurtarmaya çalıştı. Onun için hayatını kaybetti. Bunun için ailesine büyük minnettarlık göstermeye geldik. Merhametli Allah, bu üzüntü içindeki aileye teselli versin." diye konuştu.

TUNCER CİHAN'IN ANNESİ, OĞLUNUN TABUTUNA SARILIP AĞLADI

Kilise saldırısında yeni ayrıntılar: Gözaltı sayısı yükseldi - Resim : 1

Cenaze töreni öncesi Tuncer Murat Cihan'ın annesi Nuriye Cihan ve abisi Engin Cihan'ın ayakta durmakta zorlandığı ve anne Cihan'ın tabuta sarılıp ağladığı görüldü.

Cihan'ın cenazesi, törenin ardından Hasdal Mezarlığı'nda toprağa verildi.