Kilo aldığını sandı, iş öyle değilmiş

Manisa'da karnında şişkinlik olan ve kilo aldığı şikayeti ile hastaneye giden 86 yaşındaki Münise ninenin karnından 12 kilogram ağırlığında dev bir kist çıkarıldı.

Kilo aldığını sandı, iş öyle değilmiş

Kilo aldığını sanan Münise Önder adlı 86 yaşındaki nine uzun süre hastaneye gitmedi. Ancak şişlik artınca en sonunda Salihli Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Burada yapılan tetkiklerde Münise ninenin yumurtalıklarında dev bir kist olduğu belirlendi.

Neye uğradığını şaşıran Münise nine, doktorların tavsiyesi ile Manisa Celal Bayar Üniversite Hastanesi'ne giderek tedavi sürecine girdi. Yaşı nedeni ile ailesinin bir süre ameliyata taraftar olmamasının ardından Münise nine ameliyat olmaya karar verdi. Munise ninenin yumurtalığında bulunan 12 kiloluk dev kist uzman ekip tarafından çıkarıldı. 

Kilo aldığını sandı, iş öyle değilmiş - Resim : 1

Ameliyata 77 kilo olarak giren Münise nine 65 kilo olarak çıktı. Ameliyatın ardından büyük bir hafifleme hisseden Münise nine taburcu olacağı günü bekliyor. 

"Köylü aklı işte, doktora gitmedim"

Köylü aklı ile uzun süre ile doktora gitmekten korktuğunu anlatan Münise Önder, bu durumun 5-6 ay sürdüğünü söyledi. Karnının aniden şiştiğini ancak hiç ağrısı olmadığını söyeleyen Münire nine “Önemsemedim ne olduğunu, ağır acı çekmedim. Durdukça büyüdü, mecbur kaldım. İş öyle değilmiş. Son 5 veya 6 ayda oldu. Benim ameliyatımda emeği geçenlere teşekkür ederim. Allah bin kere razı olsun” diye konuştu.

"12 kiloluk bir karpuz düşünün..."

Hastanın tedavi sürecine ilişkin bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Semih Taşkent ise  “Üzerine pek düşülmemiş; en son karnındaki kitle herkes tarafından fark edilince hastaneye getirdiler. Hasta yakınlarının bu yaşta ameliyat olur mu olmaz mı diye tereddüdü vardı. Fakat Münise hanım hasta yakınlarından önce kararını verdi. Hasta olarak bizi de hiç üzmedi." diye konuştu. Taşkent, kistin alınmadan önce Münise nineni yüremediğini, nefes almakta zorlandığını söyleyerek, "12 kilogramlık dev bir karpuzu karnınızda taşıdığınızı düşünün. Bundan sonraki tedavi sürecinde hasta iyileşecek ve köyüne göndereceğiz” diye konuştu.