Kilo vermek isteyenler dikkat! Lif bakımından zengin bu tarife bayılacaksınız!

Lif bakımından oldukça zengin olan yulaf, zayıflamak için son derece etkili bir besindir. Fakat yulaf yavan bir tada sahip olduğu için genelde herkes tarafından sevilmeyebiliyor. Hem kilo vermek hem de lezzetli bir yulaf yemek istiyorsanız bu tarif size göre! İşte zayıflamanıza yardımcı olacak yulaf lapası tarifi!

Kilo vermek isteyenler dikkat! Lif bakımından zengin bu tarife bayılacaksınız!

Yulaf lapası, son yıllarda sıklıkla tüketilmekte olan yulaf ve su, inek sütü ya da bitkisel esaslı süt gibi bir sıvıdan oluşan popüler bir kahvaltı öğünüdür. Yulafta doğal olarak yüksek kaliteli besinler ve lifler bulunması nedeni ile kişinin istediği öğünde tüketebileceği tam tahıllı besleyici gıdalardan birisidir.

Araştırmalara bakıldığında yulaf ezmesinin sağlık açısından pek fazla sayıda faydası olduğu bilinmektedir. Yulaf ezmesi, kalorileri düşükken birçok vitamin ve mineral içeren, besin açısından zengin bir besindir. Yulaf ezmesi genel olarak besin değeri yüksek ve düşük kalorili olduğu için kişilerin kilo vermesine ya da sağlıklı oldukları kilolarını korumasına yardımcı olmaktadır.

Güne yeterli enerjiyle başlamak, lezzetli bir başlangıç yapmak ve aynı zamanda uzun süre tok kalmak için vereceğimiz tarifi mutlaka uygulamalısınız. 

Tarçınlı elmalı yulaf ezmesi tarifi

Gerekli malzemeler:

- 100 gr özlü yulaf gevreği
- 500 ml su
- 1 yemek kaşığı chia tohumu
- Tuz
- 1 tatlı organik elma
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 100 ml süt (%1.5 yağ)
- 2 çay kaşığı akçaağaç şurubu
- Toz tarçın

Hazırlanışı

1- Yulaf gevreği ve chia tohumlarını 1⁄2 lt su ve bir tutam tuz ile bir tencerede kaynatın ve ara sıra karıştırarak yaklaşık 5 dakika pişirin.
2- Bu sırada elmayı ince dilimler halinde kesin. Tereyağını küçük bir tavada ısıtın ve içinde elma dilimlerini kısaca soteleyin.
3- Soğuk sütü yulaf ezmesine karıştırın ve yulaf lapasını derin tabaklara veya kaselere bölün. Elma dilimlerini üstüne yerleştirin, akçaağaç şurubu gezdirin ve üzerine biraz tarçın serpin. İşte bu kadar. Afiyet olsun!