Kilo vermek isteyenlerin yeni umudu mide botoksu

Daha çok yüzdeki kırışıklıklar ve derin çizgileri ortadan kaldırmak için ve bazı nörolojik hastalıklarda kullanılan botoks işlemi artık kilo vermede de kullanılmaya başlandı. Mide botoksu obezite hastaları ve kilo vermek isteyenlerin yeni gözdesi olma yolunda.

Kilo vermek isteyenlerin yeni umudu mide botoksu

Obezite tedavisinde uygulanan yöntemler arasında mide botoksu da yerini aldı. Mide botoksu sağlık sorunu oluşturacak kadar kilolu 'morbid obez' kişiler dışında kilosundan rahatsızlık duyan herkese uygulanabiliyor. Kilo vermek isteyenlerin yeni gözdesi olma yolunda ilerleyen mide botoksu kolay uygulanabilirliği ile de tercih sebebi oluyor. 

Mide botoksu hakkında bilgi veren Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ahmet Erdil,  işlemin uygulanmasının ardından yarım saat sonra hastanın hayatına ve günlük işlerine dönebileceğini söyledi. Halk arasında yeni yeni yaygınlaşsa da mide botoksununun 10-15 yıllık bir geçmişi bulunuyor. 

 

Kilo verme araçları arasında en çok merak edilenler arasında yer alan mide botoksu hakkında açıklama yapan Dr. Ahmet Erdil, botoksun diyetisyenler eşliğinde yapılacak bir programla başarılı olduğunu söylüyor.  Endoskopik bir işlemle uygulanan mide botoksu yaklaşık 20 dakika sürüyor. Botoksla birlikte iştah azalması ve mide boşalımının azalması nedeni ile uzun süre doygunluk hissi oluşması bekleniyor. Yapılan işlemde ağrı hissedilmiyor ve yarım saat sonra evinize ya da işinize dönerek günlük işlerinizi yapabiliryorsunuz. Yemek yiyebiliyorsunuz. 

Diyetsiz tek başına işe yaramıyor

Dr. Erdil, “Bağırsak sağlığının iyi olmasının kilo vermede en önemli ektenler arasında yer almaktadır. Dolayısıyla mide botoksu düşünürken mutlaka doktor ve diyetisyenin oluşturduğu bir diyet programına girmeniz önerilir. Aksi takdirde tek başına mide botoksu yaptırarak zayıflamaya çalışmak, sizi büyük olasılıkla hayal kırıklığına uğratacaktır” ifadelerini kullandı.