Kim Kardashian'ın kripto para tanıtımına rekor ceza

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Kim Kardashian'ı tanıtması için kendisine ödeme yapıldığını açıklamadan bir kripto paranın lansmanını yaptığı için cezalandırdı. Keeping Up With the Kardashians’ın yıldızı kripto para tanıtımında ABD kurallarını çiğnediği için 1.26 milyon dolarlık ceza ödeyecek.

Kim Kardashian'ın kripto para tanıtımına rekor ceza

Ünlü yıldızın ajansı, para birimini Kim Kardashian’ın kendi kârı için lanse ettiğini reklam olmadığını iddia ediyor.

SEC'nin açıklamasına göre, 41 yaşındaki Kim Kardashian’a, EthereumMax tarafından oluşturulan kripto para olan EMAX tokenleri hakkında Instagram hesabında paylaşım yapması için 250 bin dolar ödendiği bildirildi.

Dava devam ederken Kim Kardashian’dan henüz bir açıklama gelmedi.

SEC, ünlülerin ve influencerların hayranlarına belirli kripto para birimlerini tanıtmak için ödeme alıp almadıklarını açıkça belirtmelerini istedi.

SEC Başkanı Gary Gensler Pazartesi günü yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ünlülerin veya influencerların kripto varlıkları dahil olmak üzere yatırım fırsatlarını desteklemesinin, bu yatırım ürünlerinin tüm yatırımcılar için doğru olduğu anlamına gelmez.”

“Yatırımcıları, kendi finansal hedefleri ışığında bir yatırımın potansiyel risklerini ve fırsatlarını değerlendirmeye teşvik ediyoruz.”

Kim son zamanlarda çok fazla yasal skandala bulaştı. Geçen ay hakkında, sahte bir piyango dolandırıcılığının parçası olduğu iddia edilen lüks ödülleri teşvik ettiği için 40 milyon dolarlık dava açıldı.

Kim’in yanında kız kardeşleri Khloe, Kourtney, Kylie Jenner ve anneleri Kris Jenner gibi ünlüler, onları Instagram'da milyonlarca takipçisine lüks ödülleri tanıtmaya yardımcı oldu.