Kimi 'AVM'ler bayramda kapansın' dedi, kimi 'nöbetçi AVM' önerdi!

TESK Başkanı Bendevi Palandöken'in "AVM'ler bayramda kapalı olsun" önerisini, twitter hesabımızda düzenlediğimiz anketle size sormuştuk. İşte sonuçlar ve sizlerden gelen öneriler...

Kimi 'AVM'ler bayramda kapansın' dedi, kimi 'nöbetçi AVM' önerdi!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ankara, Antalya ve Konya valiliklerinin dini bayramların ilk gününde ve 1 Ocak'ta AVM'lerin kapalı olmasına ilişkin kararının tüm valiliklere örnek olması gerektiğini söylemişti.

Dün TV100 twitter hesabımızda, TESK Başkanı Bendevi Palandöken'in "AVM'ler bayramın 1.günü tatil olsun" önerisini sizlere sormuş, görüşlerinizi paylaşmanızı istemiştik.

12 saat süreyle düzenlediğimiz ankette 1498 takipçimiz görüşünü bildirerek katıldı.

Yüzde 87 gibi yüksek bir oranda "Evet kapalı olmalı" yanıtı verilirken, katılımcıların yüzde 13'ü "Hayır kapatılmasın" dedi.

Görüşlerini yorum yazarak paylaşan bazı takipçilerimiz ise şu mesajları iletti:

- @gkchee : Bence hafta içi 20:00'de kapanıp, Pazar günleri açık olmamalı. Avrupa'da olduğu gibi. Böylece orada çalışanlar da kendilerine ve ailelerine vakit ayırabilirler.

- @AabuBiri : Herkesin en azından bayramın ilk gününü ailesiyle, sevdikleriyle ya da kendine zaman ayırması en doğal hakkıdır bence. Hem kapalı olsa insanlar AVM yerine doğaya falan gider.

- Nöbetçi AVM'ler olsun

- @disiyakariss : Nöbetçi AVM olmalı mesela. Birinci günde bir grup çalışmalı, diğerleri tatil yapmalı. Diğer gün ikinci grup çalışmalı, birinci grup tatil yapmalı. Bu şekil baya mantıklı bence.

- @maviads : Nerde o eski bayramlar

- @SuatSuphi37 : Bu sistemin kölesi olmayalım artık. Bırakın insanlar da tatilini yapsın. AVM gibi yerlerde zaten hafta sonu tatil yok. İnsanların ellerinden bunu almayalım. Bu da böyle bir ilk olsun, devamı gelir inşallah.

- Eşimle sadece 21 saat görüşebiliyorum

- @adamadamson : Ramazan ayında AVM'leri erken kapatırsan AVM'ler iflas eder. Oruç tutmayan ve çalışmak zorunda olanlar da var AVM'lerde. Cuma namazında kapatıp bir kaç hafta deneyin isterseniz.

- @Aytugl : Hayat hiç durmamalı sokaklarda.

- @barisanli : Zaten çalışma saatleri 09:00 - 18:00 olmalı, hafta sonu 13:00 - 21:00 olmalı. İnsanlar evinde vakit geçirsin. Hesap ediyorum, uyuduğum zamanı çıkarsam haftada 21 saat sadece 21 saat eşimle zaman geçirebiliyoruz. (Kendisi AVM çalışanı) Mobingin en yoğun olduğu sektör.