Kimse bunu beklemiyordu! Real Madrid, yılın transferinden vazgeçti! Nedeni ortaya çıktı

İspanyol devi Real Madrid’in gelecek yaz PSG’deki sözleşmesi sona erecek olan Kylian Mbappe’yi transfer etmekten vazgeçtiği belirtildi. Bu kararın sportif, ekonomik ve sosyal nedenlerden dolayı olduğu kaydedildi.

Kimse bunu beklemiyordu! Real Madrid, yılın transferinden vazgeçti! Nedeni ortaya çıktı

Fransız ekibi Paris Saint Germain’de forma giyen yıldız futbolcu Kylian Mbappe, takımıyla sözleşme uzatmamıştı. Bu nedenle sezon başında kadro dışı bırakılan futbolcu, yeniden takıma dönmüştü. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek Mbappe’nin Arda Güler’in formasını giydiği Real Madrid’e transfer olması bekleniyordu. İspanyol radyosuna göre Casa Blanca, ise çarpıcı bir haber ortaya attı.

Kimse bunu beklemiyordu! Real Madrid, yılın transferinden vazgeçti! Nedeni ortaya çıktı - Resim : 1

TRANSFERİN YAPILMAMA NEDENLERİ BELLİ OLDU

Söz konusu habere göre İspanyol ekibi Mbappe’yi transfer etmekten vazgeçti. Bu kararının “sportif, ekonomik ve sosyal" nedenlerle alındığı kaydedildi.

MAAŞ DENGESİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Haberde Real Madrid takımındaki maaş durumuna dikkat çekildi. Jude Bellingham’ın brüt 18, net ise 9 milyon euro kazandığı, Mbappe’ye ise imza parası ve yaklaşık 30 milyon euro net maaş ödenmesi gerektiği belirtildi. Bu durumun soyunma odasında sorun yaratabileceği ifade edildi.

Kimse bunu beklemiyordu! Real Madrid, yılın transferinden vazgeçti! Nedeni ortaya çıktı - Resim : 2

REAL MADRID’DEN MBAPPE AÇIKLAMASI

Öte yandan İspanyol ekibinden futbolcuyla ilgili geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, "Oyuncu Kylian Mbappé ile kulübümüz arasında iddia edilen müzakereler hakkında spekülasyon yapan çeşitli medya kuruluşları tarafından yakın zamanda yayınlanan ve yayınlanan bilgiler ışığında, Real Madrid CF, bu bilgilerin kategorik olarak yanlış olduğunu ve bu türden hiçbir müzakerenin gerçekleşmediğini beyan etmek istiyor” ifadelerini yer verilmişti.

Transfermarkt'a göre değeri 180 milyon euro olarak gösterilen 24 yaşındaki Kylian Mbappe, Fransız ekibiyle çıktığı 14 maçta 12 gol attı, 1 asist yaptı.