Kimse ne olduğunu anlamadı, bit pazarından çıktı

45 yıllık antikacı Ahmet Yaman, 150 yıllık olduğunu tahmin edilen tarihi el kelepçesini Eskişehir bit pazarında satışa çıkardı. Yaman tarihi kelepçe için 600 lira fiyat biçti.

Kimse ne olduğunu anlamadı, bit pazarından çıktı

Eskişehir bit pazarı eski eşyaların yanı sıra antika eserlere de ev sahipliği yapıyor. 150 yıllık olduğu sanılan tarihi el kelepçesini bit pazarında görenler ilk bakışta ne olduğunu anlayamadı.  Antika sayılabilyecek nitelikteki kelepçeyi tezgahına koyan Ahmet Yaman'ın ise kelepçe için biçtiği fiyat ise şaşkınlık yarattı. Yaman kelepçeyi satmak için sadece 600 lira istiyor.

“45 yıldır elime geçen en ilginç parça”

65 yaşındaki Yaman, 45 yıldır antika ve eski eşya işi yapıyor. Tahmini olarak 150 yaşındaki kelepçenin ise bunca yıllık çalışma hayatında eline geçen en ilginç parça olduğunu söylüyor. 
Kelepçenin 150 yıl önce Osmanlı döneminde Türkiye dışında yapıldığını söyleyen Yaman, “Türkiye'ye nasıl girmiş hiçbir fikrim yok. 65 yaşındayım. Bu yaşıma geldim, ilk defa böyle bir objeyle karşı karşıya geldim ancak çok değerli bir eser" diye konuşuyor.

"Eskişehir piyasası, Ankara'dan İstanbul'dan çok farklı"

Biçtiği 600 liranın çok yaşlı ve otantik bir eser olan kelepçe için çok düşük olduğunu belirten Yaman, İstanbul ve Ankara pazarının Eskişehir pazarından çok farklı olduğunu, o yüzden 600 lira kıymet biçtiğini söylüyor.