Şaşkın gözler arasında suç mahallinden geçip gitti

Bir yemek teslim robotu içindeki paketi adrese iletirken, Los Angeles'ta kordon altına alınmış bir suç mahallinde arasında ilerlerken videoya yakalandı. Sosyal medyada yayılan videoda robot, polis memurlarından aldığı bakışları umursamadığı görünüyor.

Şaşkın gözler arasında suç mahallinden geçip gitti

Görüntülerde, polis kordonuna yaklaşırken "yeni nesil robotik yemek teslim filosu" olarak tanımlanan bir Serve Robotics modeli görünüyor. Robıt şaşkın bakışlar arasında ilerliyor. Bir vatandaş, robotun olay yerinden geçmesine ve bir sonraki teslimatına geçmesine izin vermek için bandı kaldırıyor.

Şaşkın gözler arasında suç mahallinden geçip gitti - Resim : 1

Serve Robotics, en yeni nesil robotlarının "yoğun şehir kaldırımlarında güvenli bir şekilde gezinmek için birden fazla sensör modalitesi" (lidar ve ultrasonik gibi aktif sensörlerin yanı sıra kameralar gibi pasif sensörler) kullanarak "insan müdahalesi olmadan rutin olarak çalışabildiği ve güvenli çalışmayı sağlamak için yerleşik yeteneklerine güvenebildiği" ile övünüyor.

Ancak videoda görülebildiği üzere, sıfır emisyonlu robotlar henüz suç mahallerinde ustalaşmış değil..

Polis robotunun sınıfta kaldığı olay

Polisler de zaman zaman robotlardan yardım almak istese de, bu konuda ilginç olaylar yaşanmasını engelleyemiyorlar. 2019'da California'da, halka açık bir parkın polisliğini yapmak için bir "RoboCop" görevlendirdi. 18 Haziran'da RoboCop, amansız bir suç arayışında halka açık alanlarda devriye gezmeye başladı. NBC News'in bildirdiğine göre, RoboCop nihayet Ekim ayında Los Angeles şehir merkezindeki Salt Lake Park'ın otoparkında bir kavga çıktığında ilk testiyle karşılaştı. Bir tanık, Cogo Guebara, kavgayı gördü ve yardım için hemen üzerinde büyük harflerle "POLİS" yazan robota yaklaştı.

Robotun acil durum uyarı düğmesine bastığında, yardım için polisleri aramasını bekliyordu. Ama robot bunu yapmadı ve bunun yerine, ona yoldan çekilmesini söyledi.